19 akademisyenin ihraç edildiği KOÜ'de ilk ders: Dayanışma

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 19 akademisyen, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde (KYÖD) dayanışma dersi veriyor.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 13:11
Abone Ol google-news

OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle ihraç edilen 19 akademisyen Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği'nde Kocaeli Dayanışma Akademisi'nin açılışını gerçekleştirildi. Etkinlik salonu hınca hınç dolarken, üniversite öğrencileri de hocalarını yalnız bırakmadı.

Açılış Şöleni'ne destek amacıyla gelen katılımcılar arasında, KESK Genel Başkanı, Eğitim-Sen Genel Merkez Sekreteri, SES EŞ Genel Başkanı, Disk Genel Sekreteri, Türkiye İnsan Hakları vakfı Başkanı, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı, TTB Merkez Konseyi Başkanı ve Merkez Konseyi Üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvelkilleri Filiz Kerestecioğlu, Ahmet Yıldırım, Mahmut Tuğrul, Cuhmuriyet Halk Partisi (CHP), Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) temsilcileri bulunuyor.

Üniversiteden ihraç edilen 19 öğretim görevlisinin "Direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde sahneye çıkması ile etkinlik başlarken, Açılış konuşmalarını ise Kocaeli Dayanışma Akademisi üyeleri Gül Köksal ve Adem Yeşilyurt yaptı.

Adem Yeşilyurt, "Barış talebi bizi bu kadar çok bir araya getirdi, barıştan korkmamak gerek" diye konuştu. Gül Köksal ise herkes için barış istediklerini belirtti.

Üniversitedeki akademisyenler ve öğrenciler adına ortak dayanışma konuşmasını ise Doç. Dr. Aslı Kayhan yaparak, üniversitelerin açık cezaevi haline geldiğine dikkat çekti. Kayhan, "Bizler gerçek bilimle uğraşarak evrensel değerlere sahip olarak kavga ve mücadele ile bu alanların elde tutulduğunu bildiğimiz için ayakta duruyoruz" diye konuştu.

Akademi üyesi Adem Yeşilyurt, neden buradayız sorusu ile başlayarak, bildirgeye imza attıktan sonra yaşadığı deneyimleri aktardı. Yeşilyurt, "Beklenmedik bir şekilde kamu görevinden ihraç edildik ama kamu hizmeti yapmaktan alıkoyamazlar. Bu kenti terk etmeyeceğiz dedik ve burada bu açılış şölenini gerçekleştirdik" dedi.


İLK DERS PROF. DR. İZZETTİN ÖNDER'DEN
 
İlk dersi veren Prof. Dr. İzzettin Alder, "1933 Almanya'sında ve 2016 Türkiye'sinde Üniversitesi" başlığı hakkında konuştu. Oluşturulan alternatif akademinin bir başlangıç olduğunu ve bu girişimin ise ısrarla ve sabırla sürdürülmesi gerektiğini belirten Alder, "Hepimiz atılmaya mahkum insanlarız. Çünkü düşünen insanlarız" diye belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler