Adana'daki askerleri serbest bırakan savcılara sürgün

MİT TIR'larını durduran astsubay ve yüzbaşıyı serbest bırakan savcıların tayini çıktı.

Yayınlanma: 15.04.2014 - 13:57
Abone Ol google-news

Adana'da tır operasyonu yapan 3 savcının görev yeri değiştirildi. HSYK Birinci Dairesi, Adana Savcısı Mustafa Sırlı'yı Sivas'a, Savcı Aziz Takçı'yı Trabzon'a, Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca'yı da Kayseri'ye atadı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, Adana'da tır operasyonunu gerçekleştiren savcıların emniyet mensuplarını tehdit ettiğine yönelik iddialarının basında yer alması üzerine geçici yetkilendirme yaptı. ANKA'nın HSYK'dan edindiği bilgiye göre, Adana'da tır operasyonunu yapan 3 savcının görev yeri değiştirildi. Edinilen bilgiye göre Adana'daki savcıların emniyet mensuplarını tehdit ettiği iddialarını ele alan Daire, kapatılan TMK'nın 10. Maddesiyle görevli savcıların Anada'da emniyet mensuplarına yönelik soruşturmayı yönlendirmeye yönelik tutum ve davranışta bulunduklarına ilişkin iddialarını da değerlendirdi. Basına yansıyan iddiaları da inceleyen Daire, Adana Cumhuriyet Savcıları Mustafa Sırlı'yı Sivas'a, Aziz Takçı'yı Trabzon'a, Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca'yı da Kayseri'ye geçici olarak yetkilendirdi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli savcılar Takçı ve Sırlı ile Başavcı Vekili Karaca'nın daha önce de özel yetkileri kaldırılmıştı.

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında sürülen savcılara tepki göstermişti. Erdoğan, "Paralel yapının yargı mensupları tutuklu zanlıları serbest bırakıyor. Haklarında güçlü deliller bulunan zanlıları serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Aynı şey böcek soruşturmasında, sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler