Yaralılar için kan anonsu yapan Rüzgar hakim karşısında

10 Ekim katliamından sağ kurtulan Haber-Sen yöneticisi Korhan Rüzgar, hastane önünde yaralılar için kan anonsu yaptı diye hakim karşısına çıktı.

Yayınlanma: 25.10.2016 - 14:44
Abone Ol google-news

10 Ekim Ankara Tren Garı katliamı sonrasında Numune Hastanesi önünde kan anonsu yaptığı gerekçesiyle hakkında “kamu görevini usulsüz üstlenmek” suçundan dava açılan Haber-Sen temsilcisi Haber-Sen MYK üyesi Veli Korhan Rüzgar, dün hakim karşına çıktı.

Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı KESK MYK üyeleri, CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hilmi Yarayıcı katıldı. Korhan Rüzgar savunmasında, sendikanın çağrısı üzerine emek, barış ve demokrasi mitingine katıldığını, yakınında iki bomba patladığını anımsattı. Polisin gaz bombasına maruz kaldığını belirten Rüzgar, şunları kaydetti:

"YARALILARA YARDIM ETMEYE ÇALIŞTIK"

“Elimde yürüyüş kortejini düzenlemek için kullandığımız megafon vardı. Olayın şoku ile yaralılara yardım etmeye başladık. Daha sonra Numune Hastanesi’ne gittik. Ambulanslar girip çıkmaya başladı. Elimde megafonu gören sağlık görevlileri kalabalığı dağıtmamı istedi. Yolu açmak üzere, anons yaptım. Daha sonra sağlık görevlileri 0RH negatif kan ihtiyacı olduğunu belirtti, elimde megafon olduğu için yaralılara yardım edebilmek için anons yaptım. Sonrasında megafonla anonsu sağlık görevlisi yapmaya devam etti.”

ANONS GÖRÜNTÜLERİN İNCELENECEK

Rüzgar’ın avukatı Meltem Salman da, Rüzgar’ın ihtiyaç duyulan 0RH negatif kan için anons yapma sebebinin daha fazla insanı kurtarmak olduğunu ifade etti. Salman, suçun unsurları olmadığını vurgulayarak, Rüzgar’ın ardından hastane görevlisinin de kan anonsu yaptığı televizyon kanalı arşivinden alınmış CD’yi heyete sundu. Mahkeme, CD’nin bilirkişi tarafından dökümünün yapılmasına karar vererek, duruşmayı 22 Şubat 2017’ye erteledi.

 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler