Erdoğan'a bir yalanlama daha: Gömülü uçaklar asparagas

Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Erdoğan’ın "2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda geçmişte 50 savaş uçağının toprağa gömülü olduğu" açıklamasını yalanladı. Ünal, iddialar için “Bunlar asparagas” dedi.

Yayınlanma: 27.10.2016 - 18:05
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki IŞİD saldırısı için "14 yaşında bir çocuğun gövdesine bombaları bağladılar ve çocuğu bir kına törenine saldılar. Ve çocuk da Messi'yi seviyor diye onun formasını giydirmişler" diyordu, Erdoğan'ın bu sözleri Valilik tarafından yapılan son açıklamayla yalanlandı. 

Erdoğan'a daha önce yaptığı bir açıklamadan dolayı bir yalanlama da Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'dan geldi. Erdoğan, Saray’daki Akademik Yıl açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri’de uçakların gömülü olduğu iddiasında bulunmuştu.

"Kayseri’de uçaklarımızın gömülü olduğu mezarlar var"

Erdoğan', İkinci Dünya Savaşı sonrasında uçakların gömüldüğünü iddia ederek "Yeniden şekillenen Batı Paktında yer alabilmek için Cumhuriyet sonrası elde ettiklerimizden dahi vazgeçirildik. Tüm zorluklara ve yokluklara rağmen kurduğumuz uçak fabrikalarımızın, sanayi kuruluşlarımızın kapılarına kendi elimizle kilit vurdurdular. Kayseri’de uçaklarımızın gömülü olduğu mezarlar var. O zaman yapıldı bunlar. Şu anda bizi uçağımızı yaptırtmamak için ellerinden geleni yapanlar var" demişti

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI YALANLADI

Ankara Etimesgut Havalimanı’ndan bu sabah özel uçakla memleketi Kayseri’deki Erkilet Askeri Havalimanı’na gelen Orgeneral Ünal’ı, burada bir açıklama yaparak Erdoğan’ın iddiasını yalanladı;

“Bunlar asparagas”

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, DHA muhabirinin, valilik çıkışında "Efendim, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ön bahçesinde toprağa gömülü uçaklar olduğu iddia ediliyor?" sorusuna, önce ellerini açarak, yanıt yok şeklinde işarette bulundu. Daha sonra da “Bunlar asparagas” yanıtını vererek makam otomobiline bindi.

Valilik, Erdoğan'ı yalanladı: Çocuk değilmiş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler