Batı’nın gelişimi bu atılımla sağlandı

Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: Batı’nın yüzyılları alan gelişimi bu atılımla az zamanda sağlandı.

Yayınlanma: 29.10.2016 - 06:09
Abone Ol google-news

Cumhuriyet’in hem ülke yönetiminde hem de ekonomik anlamda bugünlere gelmesinde büyük önem taşıdığını belirten Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Cumhuriyet’in bugün üzerinde yaşadığımız topraklarda çağdaş uygarlığa hızla ulaşmayı hedef aldı; toplumda bu azmi yarattığını vurguladı.

Cumhuriyet’in 93. yılını gazetemize değerlendiren Eczacıbaşı, “Toplumsal ve ekonomik yaşam, günün çağdaş kural ve kurumları temelinde yeniden yapılandırıldı. Batı’da yüzyıllar alan bir dönüşümü Türkiye kısa sürede gerçekleştirmeye yöneldi. Eğer bu atılım yapılmasaydı, ne yönetim ne de ekonomi alanında bugünlere ulaşmak mümkün olmazdı” diye konuştu.

Diğer köklü kuruluşlar gibi Eczacıbaşı Topluluğu’nun da, Cumhuriyet’in sağladığı ulusal pazarda geliştiğine dikkat çeken Bülent Eczacıbaşı, “Deneyim, bilgi ve kaynak biriktirdi. Bu birikimleri bir yandan dünyaya açılma hamlesini gerçekleştirmek için diğer yandan da Cumhuriyetin benimsediği değerlerin topluma mal edilmesi, toplumsal gelişmenin sürdürülmesi amaçlı çalışmaları desteklemek için değerlendirdi” dedi.

Cumhuriyetin vizyonunu, çağdaş uygarlık düzeyini aşmak olarak tanımlayan Eczacıbaşı, topluluğun da, hem ekonomik refahın artırılması hem de toplumsal yaşamın geliştirilmesi alanlarında bu vizyonun gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler