Türk Ceza Hukuku Derneği: Operasyonlar meşru değil

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının gözaltına alınması üzerine gazete önünde başlatılan dayanışma nöbetine destek veren Türk Ceza Hukuku Derneği gazeteye gelerek basın açıklaması yaptı. Türk Ceza Hukuku Derneği, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin "çökmüş devlet" tehlikesine açık hale getirildiğini söyledi.

Yayınlanma: 01.11.2016 - 18:07
Abone Ol google-news

 

Türk Ceza Hukuku Derneği adına açıklama yapan Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, OHAL uygulanmasının imkan verdiği kanun hükmünde kararnamelerle yasama yetkisinin büyük oranda yürütmeye devredildiğini, yargıda bağımsızlık ve tarafsızlığın zaafa uğratıldığını ifade etti. Yarsuvat, tutuklama kararlarının büyük bir kısmının Ceza Muhakemesi Kanunu'nun gerekliliğine uymadığını, anayasa ile güvence altına alınmış çalışma hakkının kitlesel işten çıkarmalarla ihlal edildiğini, muhalif düşüncelere sahip olduğu düşünülen öğretim görevlilerinin haksız olarak işine son verildiğini ve yazılı-görsel basının kapatılarak yazar ve yöneticilerinin tutuklandığını tespit ettiklerini söyledi.

Kişi güvenliği ve özgürlüğü güvencesini zaafa uğratan hukuksuzluk ortamının hukuka dayalı meşru zeminde engellenmesi gerektiğini belirten Yarsuvat, “Engellenmemesi ülkemizin içine düşürüldüğü şiddet sarmalı ve sınırlarında yaşanan savaşlar nazara alındığında Türkiye Cumhuriyeti Devletini 'çökmüş devlet' tehlikesine açık hale getirdiği endişemizi paylaşmak isteriz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler