Kanadoğlu: Çürümüşlük

Gazetemize yönelik operasyonların üçüncü gününde çok sayıda siyasetçi, sendikacı, sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteci ve okurlarımız Ankara Büromuza akın etmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 02.11.2016 - 23:26
Abone Ol google-news

Çok sayıda sivil toplum örgütü de Ankara büromuza dayanışma ziyaretinde bulundu.

Gazetemize yönelik operasyonların üçüncü gününde çok sayıda siyasetçi, sendikacı, sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteci ve okurlarımız Ankara Büromuza akın etmeye devam ediyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, gazetemize yapılan operasyonlara ilişkin “Yargı ne hâlâ düştü. Hukuk ne hale geldi. Acınası bir durum. Yandaş medyanın aldığı tutum da yürekler acısı bir tutum. Ne olursan ol, meslek etiği var. Bu çürümüşlüktür, kokuşmuşluktur” değerlendirmesi yaptı.

CHP’li Muharrem İnce, “Bu hepimizin sorunu, topyekün mücadele etmeliyiz” diyerek destek mesajlarını iletti. CHP Milletvekili Muharrem Erkek de “Basın özgürlüğünün yok olmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. Ankara Barolar Birliği Başkanı Hakan Canduran, “Cumhuriyet’in yanındayız. Tüm sürecin takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı. Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu “Cumhuriyetimize ve gazetemize sahip çıkmak için birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” mesajını iletti.

‘Demokrasi yok ediliyor’

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyeleri, basın özgürlüğüne vurgu yaparak “Siyasi iktidar, bütün uyarılara, ulusal ve uluslararası düzlemde ifade edilen bütün kaygılara rağmen kuralsız ve hukuksuz uygulamalarını sürdürerek demokratik değerleri yok etmektedir” dedi. Üniversiteli öğrenciler, gazete
mize sahip çıkmaya devam ediyor. Mülkiye’de öğrencilerin düzenlediği ‘Cumhuriyet okuyoruz’ etkinliğine akademisyenler de yoğun ilgi gösterdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri “Basın halkın geleceğinin güvencesidir” açıklaması yaptı.

Yazar, şair, program yapımcısı Sunay Akın da Ankara büromuzu ziyaret ederek, Temsilcimiz Erdem Gül’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Gazetemize destek ziyaretinde bulunan diğer siyasiler şöyle: CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Turan Tüysüz, Mazlum Nurlu, Mehmet Böker, Yaşar Tüzün, Muhammet Rıza Yalçınkaya, Yakup Akkaya, Dursun Çiçek, Çetin Arık, Ahmet Aydın, Gülay Yedekçi, Bülent Öz, Erkan Aydın, Muharrem Erkek, Aytuğ Atıcı, Murat Emir, Turabi Kayan, Oğuz Kaan Salıcı, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin,  CHP Kadın Kolları. STK’ler: Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, DİSK Başkanı Kani Beko, Ankara Tabip Odası ve Başkanı Metin Başduğ, Mali Müşavirler Odası, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Aslan, 10 Ekim Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Türkiye Yazarlar Sendikası Ankara Temsilcisi Zerrin Toppınar, Artvin Dernekleri.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler