Rejimi zorluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Halk 10 Ağustos'ta başkanını seçecek" dedi.

Yayınlanma: 19.04.2014 - 22:17
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim ve Kadıköy’de miting yapılmasına asla izin verilmeyeceğini belirterek “Esnafımızın camını çerçevesini indirebilecek şekilde, yok Taksim Meydanı’nda, yok Kadıköy Meydanı’nda, yok şurada, yok burada, bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, Türkiye-Güney Kore ortak yapımı İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli) projesinde, TBM makinesiyle Boğaz’ın altında tünel açma işleminin başlatılması nedeniyle Haydarpaşa Limanı’nda düzenlenen törene katıldı.

Türkiye’nin ilerlemesi ve kalkınmasının Gezi Parkı bahanesiyle geçen yıl bir kez daha sekteye uğratılmak istendiğini savunan Erdoğan, “Onu da aştık. Fakat tatmin olmadılar. 17 Aralık ve 25 Aralık’ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. O krizi de 30 Mart’ta milletten aldığımız yetki ile aştık. İnanıyorum ki Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler artık buna cesaret edemeyecekler” dedi.

Türkiye’de 3 milyar fidan ve ağaç diktiklerini anlatan Erdoğan, “Bunlar 12-13 adet ağacın sökülüp başka yere dikilmesini bahane ederek ülkeyi ayağa kaldırdılar, asıl çevrecilik tahribatını onlar yaptılar. Cam, çerçeve, yollarda parkeler, sökülmek suretiyle, ne çevre bıraktılar ne de cadde, sokak bıraktılar, ne park bahçe bıraktılar. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar tencere tavacı” dedi.

Erdoğan, Mısır ve Ukrayna’da yaşanan krizi anımsatarak Türkiye’de de aynı oyunu oynamak isteyenlerin ağaç, çevre, özgürlük diyerek Türkiye ekonomisine, demokrasisine kast ettiğini öne sürdü.

Erdoğan “Dert başka; bunlar kendi kör ideolojileri ile konuşuyorlar. Miting mi yapacaksın? Git Yenikapı’da yap, Maltepe’de yap. Bundan sonra bu tür alanların dışında bazı ilçelerde butik meydanlar düzenleme kararı aldık. Gelip vatandaşımızın, esnafımızın, camını çerçevesini indirecek şekilde, yok Taksim Meydanı’nda, yok Kadıköy Meydanı’nda, yok burada bu tür şeyleri yapmak mümkün değil, kesinlikle artık bunlara fırsat vermeyeceğiz.”

Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişi hakkında verilen idam kararına karşı AB ülkelerinin tepkisiz kaldığını savunan Erdoğan, “529 idam kararı çıkıyor, neredesin Avrupa? Türkiye’de Twitter olayı olduğu zaman dünya ayağa kalkıyor. Geç o işi, geç...” dedi. Erdoğan, ABD’nin de bu konuda sesinin hiç çıkmadığını belirterek “Hiçbir yerden ses yok, biz bunları dile getirdiğimiz zaman beyler rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

Halk 10 Ağustos’ta başkanını seçecek Başbakan Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminden söz ederken de millet kendi “başkanını” seçecek demesi dikkat çekti. Erdoğan, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AKP’nin kapatılmaya çalışılarak Türkiye’nin kutlu yürüyüşünün durdurulmak istendiğini ancak anayasayı değiştirerek o krizi aştıklarının ifade etti. Erdoğan “Cumhurbaşkanını artık halk seçecek. Her seferinde bir kriz olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık bir kriz olmaktan çıkardık. İşte şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi ‘başkanını’ seçmek için sandığa gidecek” diye konuştu.

 

'Yıldırım Bayezid' Boğaz'ı delecek

Erdoğan, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi’nin temelini attı. Boğazın altında inşa edilecek iki katlı tünel için Yıldırım Bayezid adı verilen Tünel Açma Makinesi, Almanya’da özel olarak üretildi. 14.6 kilometrelik Kazlıçeşme-Göztepe hattındaki proje söz konusu güzergâhtaki 2-3 saatlik yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek. Deniz tabanına inşa edilen 5.4 km’lik tünelin 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Projenin maliyeti 1 milyar 245 milyon dolar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler