Siirt ve Tunceli Belediyelerine operasyon... Siirt Belediye Eş Başkanı tutuklandı

SİİRT ve Tunceli'de belediyelerine polis bu sabah operasyon başlattı ve belediye başkanları gözaltına alındı. Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan tutuklandı.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 08:02
Abone Ol google-news

<video:631294>

Tunceli ve Siirt'te bu sabah polisin yaptığı operasyonlarda belediye başkanları ile aralarında parti il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Siirt Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında DBP'li Siirt Belediyesi'ne sabah saat 06.05'de düzenlenen operasyonda başlatılan aramalar, saat 09.30'da sona erdi. Belediye birimleri ve Eş Başkanlar Tuncer Bakırhan ile Belkıze Epözdemir'in odalarında yaklaşık 3.5 saat süren arama sonunda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

Aramaların sona ermesinden sonra polis ekipleri belediyeden ayrılırken, çalışanlar binaya girdi. Soruşturma hakkında resmi açıklama yapılmazken, evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Tunceli Belediye Başkanı gözaltına alındı

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANINA TUTUKLAMA TALEBİ

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı.

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Eş Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. Diğer Eş Başkan Belkiza Beştaş Epözdemir'in ise il dışında olduğu belirtilirken, operasyon kapsamında bazı kişiler de gözaltına alındı.

Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
 
Mahkemeye sevk edilen Siirt Belediye Başkanı tutuklandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bakırhan'ın gözaltına alınması ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever imzası ile yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/1737 sayılı soruşturma dosyasında PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma (TCK 314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağırısı ve talimatı doğrultusunda Siirt ilinde meydana gelen birden fazla yasadışı toplantı gösteri yürüyüşlerine katılarak örgüt lehine söz ve eylemde bulunmak, Siirt Belediyesi Başkanlığı adına tescilli araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak şeklinde birden fazla eyleme katılarak üzerine atılı suçu işlediğine yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller bulunması nedeniyle Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, gözaltına alınmıştır. Mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda arama ve el koyma işlemleri devam etmekte olup, kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

TUNCELİ'DE 13 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

Tunceli'de sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile Eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu 13 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Tunceli Adliyesine çıkarıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler