Siirt Şirvan'da bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyünde geçtiğimiz günlerde meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 15:26
Abone Ol google-news

<video:634161>



Siirt'te yaşanan maden faciasının altıncı gününde bir işçinin daha cesedine ulaşıldı. Toprak altında kalan 16 işçiden 6'sı daha önce çıkarılmış, bugün yapılan çalışmalarda bir işçinin daha cansız bedenine ulaşılırken, hala enkaz altında kalan 9 işçinin çıkarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Siirt’te meydana gelen maden faciasına, 3 ay önce yaşanan göçük nedeniyle şirketin uğradığı zararın kapatılması için önlem alınmadan çalışmanın neden olduğu ileri sürüldü. Madende oluşan çatlakların üstünün toprakla dolgu yapılarak kapatıldığını, kepçe ile açılması gereken basamakların dinamitle açıldığını belirten işçiler, daha fazla kar için ölüme gönderildiklerini söyledi. 2004’te kurulan ve aralıksız maden çıkarılan ocakta, 3 ay önce de göçük yaşandığı ortaya çıktı. Maden temizleme çalışmalarının ardından üretim farkının kapatılması için yeniden tam kapasite çalışmaya başladı.

CHP'den çok çarpıcı maden faciası raporu: İşte Şirvan'daki cinayetin nedeni

Soma'da madenci ailelerinden kapatılan ÇHD'ye destek: Ölene kadar arkalarındayız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler