Ayvalık'ta sel: Akşam hortum ve fırtına vurdu, gece 03.00'te yağmur

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gece saat 03.00'te başlayan aşırı yağmur sele neden oldu. AFAD yurttaşları botlarla kurtarırken, ilçede okullar tatil edildi.

Yayınlanma: 29.11.2016 - 08:08
Abone Ol google-news

Akşam saatlerinde hortum ve fırtınanın vurduğu Ayvalık gece saat 03.00 sıralarında da aşırı sağanak yağışa maruz kaldı. Ayvalık'ta etkili olan yağış nedeniyle ilçenin bir çok cadde ve sokağı sular altında kaldı.

Sel suları en çok E 87 İzmir Çanakkale Karayolunu etkiledi. Sel suları seyir halindeki TIR'ları ve araçları sürükledi. Bölgede bir çok iş yeri ve sular altında kaldı. Selin etkilediği bölgede çok sayıda ekip ve iş makinesi biriken suları tahliye için yoğun bir çaba harcıyor.



Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise AFAD ekipleri tarafından botlar ile kurtarılıyor. Bölgede çok sayıda vatandaşın sel suları nedeniyle mahsur kaldığı öğrenilirken ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Yağıştan kaçmak için yol kenarlarındaki dinlenme tesislerine sığınan vatandaşları araçları ise suların içine adeta gömüldü. Şu ana kadar sel felaketi bölgesinden yaralı ve ölüm haberi gelmezken bilançonun günün ilk ışıkları ile ortaya çıkması bekleniyor.

İZMİR YOLU TRAFİĞE KAPANDI

İzmir'in Bergama İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda Bergama-Ayvalık Karayolu trafiğe kapatıldı.

Kozak Mahallesi İncecikler Mevkii'nde bugün akşam saatlerinde sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Bergama-Ayvalık Karayolu oluşan heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekiplerinin yolu trafiğe açmak için başlattığı çalışma sürüyor.

İSTANBUL'DA SON DURUM

İstanbul’da iki gündür etkisini gösteren sağanak yağmur sabahın erken saatlerinde de etkisini devam ettirdi. İstanbul’un çeşitli noktalarında etkili olan sağanak yağmurun gün boyunca etkili olacağı öğrenildi.

Dikkat! Deniz otobüsünde iptaller var

Bu arada etkili olan yağış nedeniyle hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. İptal edilen seferler şöyle; 29-11-2016 07:45 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü, 18:45 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüs

Saat 08.00 hava aydınlanmadı

Yaz saati uygulamasına devam edilmesi kararı nedeniyle geç aydınlanan hava, İstanbul'da saat 08.00 olmasına rağmen bulutlar nedeniyle aydınlanamadı. Sosyal medyada 'yaz saati' kararı için tepkilerini dile getiren yurttaşlar yüzlerce tweet gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler