İstanbul Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İstanbul merkezli 12 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'nın ve İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinin de bulunduğu 87 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Yayınlanma: 09.12.2016 - 09:23
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında aralarında Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı ve İstanbul Üniversitesinde görevli öğretim üyelerinin de bulunduğu 87 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Ordu, Uşak, Yalova, Kütahya, Ağrı ve Balıkesir'de 100 adreste yapılan aramalarda hakkında gözaltı kararı bulunan İstanbul Üniversitesi'nde görevli profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlilerinden oluşan 87 kişiden 61'i yakalandı. 26 kişinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

KARSLI'NIN GÖZALTINA ALINMAYACAĞI ÖĞRENİLDİ

Operasyonda FETÖ'ye yakın isimler tarafından kurulduğu iddia edilen Merkez Parti'nin Genel Başkanı Abdurrahim Karslı hakkında da gözaltı kararı olduğu kaydedildi. İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Hu­kuk Fa­kül­te­si Öğ­re­tim üye­si olan Karslı'ya karaciğer nakli yapıldığı öğrenildi. Bu yüzden hastanede bulunan Karslı için gözaltı işlemi uygulanmayacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler