‘Barış güvercinleri’ kurbanlar için uçuyor

Ankara katliamında yaşamını yitiren 101 canın anısı için anıt.

Yayınlanma: 09.12.2016 - 20:31
Abone Ol google-news

Ankara’da 10 Ekim’de IŞİD’in barış mitingi öncesi Ankara Garı önünde düzenlediği canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 101 kişi anısına çekilen “Baba ben de geleyim mi?” belgeselinin gösterimi dün Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belgeselin gösterimi esnasında yaşamını yitirenlerin yakınları ve etkinliğe katılanlar gözyaşı döktü.

Gösterimin ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “10 Ekim günü tek düşünceleri barış istemek olan 101 kardeşimizi, canımızı anıyorum. Aydınlanma mücadelesinde şimdiye kadar yitirdiğimiz bütün insanlarımız için bir şey yapmamız gerekiyor. Bu topraklara gerçek anlamda barış geldiği zaman acımız diner. O nedenle düştüğümüz yerden kalkmalıyız. Teslim olmak yok, teslim olmayacağız. Bu çocukların savunmuş olduğu değerler barış, özgürlük ve demokrasiydi. Onların yattıkları yerde huzurlu uyuyabilmeleri için bu anlayışlarını gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

Belgesel gösteriminin ardından Ankara katliamında yaşamını yitiren 12’si CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 101 kişi için Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun desteğiyle yaptırılan “Barış Güvercinleri Anıtı”nın açılışı yapıldı. Açılışa katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve CHP’liler katıldı. 101 güvercinden oluşan anıta, yaşamını yitirenler anısına karanfil bırakıldı.

Açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler