Bir babanın en zor anı: Fatih mi şehit oldu, Ferhat mı?

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan uzman çavuşun ailesine haber vermek için giden yetkililere, diğer oğlu da asker olan baba, "Fatih mi Ferhat mı şehit oldu" diye sordu.

Yayınlanma: 19.12.2016 - 12:52
Abone Ol google-news

Uzman çavuş Fatih Olcay, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit oldu. Olcay'ın Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki babaevinde yas var.

Askeri yetkililer, 23 yaşında şehit olan Olcay'ın evine acı haberi vermek için geldi. Kapıyı açtığında yetkilileri karşında gören şehidin babası Ramazan Olcay, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Emine Olcay da, "Kuzum benim" diyerek ağıtlar yaktı.

"FATİH Mİ FERHAT MI ŞEHİT OLDU?"

Diğer oğlu da Silopi'de askerlik yapan babanın, şehadet haberini vermeye gelen yetkililere, "Fatih mi Ferhat mı şehit oldu?" diye sorduğu, aldığı cevabın ardından gözyaşlarına boğulduğu belirtildi.

GECE 02.00'DE TELEFONLA ARAMIŞ: HAKKINI HELAL ET

Şehit Olcay'ın gece 02.00'de baba Ramazan Olcay'ı telefonla aradığı, "Baba, El-Bab'a gidiyoruz, bilmediğimiz bir yer, hakkını helal et." dediği belirtildi.

'ABİM ŞEHİT Mİ OLDUN'

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın Siirt'te asker olan kardeşi Ferhat Olcay'ın sabah ağabeyini arayıp ulaşamadığı ortaya çıktı. Ferhat Olcay'ın ağabeyinin şehit haberini aldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yürek burktu.

Ferhat Olcay, ağabeyi Fatih'in fotoğrafını paylaşarak, 'Sabah aradım cevap vermedin abi. Niye bir şey mi oldu sana? İçimde bir ateş var abim. Niye telefonumu açmadım. İçim yanıyor abim. Şehit mi oldun?' diye yazdı. Şehidin kardeşi Ferhat Olcay, bundan bir süre sonra yaptığı başka bir paylaşımında ise asker üniformalı ağabeyi ile baba evinin yer aldığı fotoğraflı bir haberi paylaşarak, 'Vatan sağ olsun babam' notunu ekledi. Şehidin kardeşinin yaptığı paylaşımlara kısa sürede çok sayıda kişi taziye mesajı yazdı.

IŞİD bombalı araçla saldırdı: 1 şehit, 1'i ağır 9 yaralı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler