Aladağ'da sıfır tatbikat

Aladağ’daki yurt görevlisinin ifadesinde, belediye, itfaiye veya diğer kurumlardan öğrenci yurdunu denetlemeye gelen kimsenin olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 23.12.2016 - 20:17
Abone Ol google-news

Aladağ’da Süleymancılar tarikatına ait kız yurdunda çıkan ve 10’u öğrenci 12 kişinin öldüğü yangın soruşturmasında şüpheli olarak ifade veren yurt görevlisi Mahmut Deniz, görev yaptığı süre boyunca Milli Eğitim dışında, belediye, itfaiye veya diğer kurumlardan denetlemeye gelen kimsenin olmadığını söyledi. Yangın sırasında itfaiyenin 15 dakika sonra geldiğini iddia eden Deniz, itfaiye memurlarının kask, maske ve oksijen tüplerinin olmadığını öne sürdü. Yurtta yangın tatbikatı yapılmadığını belirten Deniz, devlet yurdunun yıkılmasının ardından köylere giderek öğrenci topladıklarını itiraf etti. Yangın sırasında öğrencileri 3. kattaki kapısı kilitli yangın merdivenine yönlendirerek ölümlerine neden olmakla suçlanan Mahmut Deniz, suçlamaları kabul etmedi.

Öğrenci topladık

Emekli olduğunu, ücret almadan çalıştığını ifade eden Mahmut Deniz, 2015 Mayıs’ında işe başladığında yurtta sadece 4 öğrenci kaldığını kaydetti. Deniz, “Eylül 2015’te yurda talebe topladık. Bu dönemde 20 talebe bulduk. Bu talebeler yurtta kalmaya başladılar. 2016 Eylül ayında yeniden öğrenci toplamaya başladık. Öğrenci toplama işi olarak başvuran öğrenci velilerinden kimlik fotokopisini, telefonlarını ve isimlerini almaktaydım. Müdür Bey ise öğrencilerin velileriyle görüşmek için köylere gitmekteydi. 2016 Mayıs- Haziran aylarında ilçedeki devlet yurdu yıkıldığı için veliler çocuklarını bizim yurda getirdiler” dedi.

Yurtta kamera olduğunu, ancak bozulduğu, para olmadığı için yaptırılmadığını savunan Deniz, görev yaptığı dönem içerisinde yurdun sadece Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 aylık periyotlarla denetlendiğini gördüğünü belirtti, “Bunun dışında itfaiye, belediye ve diğer kamu kurumlarından denetlemeye kimse gelmedi. Denetlemeye gelen kişilerle yurt müdürü Cumali Genç görüştü. Cumali Genç, bana yurdun temizliği ile ilgili eksikliklerin olduğunu söyledi” dedi.

Kutu ve bidonlar

Deniz yaşananları şöyle anlattı: Yangın başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra itfaiye ancak gelebildi. Merdivenin boyu kısa olduğu için 3. kata yetişemedi. 5 dakika sonra ikincisi geldi. İtfaiye görevlilerinin maskesinin, kasklarının ve oksijen tüplerinin olmadığını gördüm. Yangın 6 saat sürdü.”

Deniz’e yurtta yangın tatbikatı yapılıp yapılmadığı soruldu. Deniz, “Benim yurtta çalıştığım süre içerisinde herhangi bir yangın tatbikatı yapılmadı”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler