İzmir'de bombalı araçla saldırı ve çatışma: 2 terörist öldürüldü, 2 şehit, 9 yaralı

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcı çıkışında mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 terörist ise hala aranıyor. 1 polis ve 1 adliye görevlisi şehit oldu, 9 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 05.01.2017 - 16:16
Abone Ol google-news

<video:655933>

 

Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adliyesi’nin hâkim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen iki teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine iki terörist indikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Patlama ve sonrasında yaşanan çatışmada polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can şehit olurken, 1’i polis 9 kişi yaralandı.

Araçtan inip patlattılar

Ankara ve İstanbul’da saldırıların ardından terörün yeni hedefi İzmir oldu. Dün saat 16.05 sıralarında içerisinde teröristlerin bulunduğu bir araç İzmir Adliyesi’nde hâkim ve savcıların kullandığı C Kapısı’na yöneldi.

Adliye önünde görev yapan polis memuru Fethi Sekin, şüphelendiği araca ‘dur’ ihtarında bulundu. Bunun üzerinde araçtan uzun namlulu silahlarla inen 2 terörist, bomba yüklü otomobili infilak ettirdi. Patlama, mesai saatinin bitmesine yakın saat 16.05 sıralarında gerçekleşti. Patlama, adliyenin bulunduğu Bayraklı ilçesinin yanı sıra Bornova, Karşıyaka ve Alsancak’tan da duyuldu. Patlamanın ardından polislerle teröristler arasında çatışma başladı.

Bakan Bozdağ: İzmir saldırısıyla ilgili 18 gözaltı... Teröristlerin kimliği belirlendi

VALİ AÇIKLADI: 2 ŞEHİT

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen ve 1 polis ile 1 adliye çalışanının şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayyıldız, açıklamasında "Bayraklı Adliyesi önünde bir araç geçerken, polis noktasında durdurulmasının istenmesi sonucu çatışma çıktı. Teröristler çatışma esnasında bombalı aracı patlattılar. Maalesef çıkan çatışma sonucu 1 polis memurumuzla bir adliye memuru şehit oldu. Yaralılar tedavi görüyor" diye konuştu.
 
SALDIRIDA YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
 
Bülent Karagöz, Funda Işık, Cansu Güler, Gökhan Mertol ve Feride Karamıkoğlu ile polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik, vatandaşlardan Nadire Ayçiçek, Sibel Avcı, Ersoy Kaya'nın hastanelerde tedavisi sürüyor.
 
‘Çatışma 3-4 dakika sürdü’
 
Görgü tanığı bir savcı dehşet anlarını anlattı. Savcı, önce bombalı aracın patlatıldığını, ardından ise çatışma çıktığını belirterek, “İki terörist adliyenin polis giriş noktasının bulunduğu bölüme geliyor. Önce kendileri araçtan çıkıyor, ardından bombalı aracı patlatıyorlar. Sonra da kalaşnikof silahlarla etrafı tarıyorlar. Orada çatışma çıkıyor. Çatışma 3-4 dakika sürdü. Teröristler öldürüldü” dedi. Savcı, şehit ya da sivil ölüm noktasında bir bilgilerinin olmadığını kaydetti. “Tehdit geliyor muydu” sorusu üzerine ise “Her zaman oluyor” diye yanıt verdi. Bir başka görgü tanığı “Biz arabayla köşeyi dönüyorduk. Arkamızdaki araba patladı. Biz aracın içinden dışarı attık kendimizi. Kapıdan inince patlama gerçekleşti. Bizim emniyet güçlerimiz canlı bombaya ateş etti” dedi.
 

İKİ ŞEHİT, YEDİ YARALI... İZMİR VALİSİNE GÖRE " ÇOK AZ BİR ZAYİATLA ATLATTIK" 


İzmir Valisi Ayyıldız, "Elde edilen verilere göre PKK'yı işaret ediyor. Menfur ve hain saldırıyı, emniyet güçlerimizin dikkati ve çabaları sonucu, çok az bir zayiatla ama içimizi yakan şekilde atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında da 2 adet kaleşnikof tüfek ve 8 el bombası ele geçirildi. Eyleme ve kişilerin kimliklerine bakıldığında, eylemi yapanların PKK olduğu değerlendiriliyor" dedi.

İki şehit, yedi yaralı... İzmir Valisine göre "Çok az bir zayiatla atlattık"

İşte İzmir'deki çatışma anı - VİDEO

MANAS BULVARI TRAFİĞE KAPATILDI... BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.  

İzmir'de çatışma anında adliyenin içinden görüntüler - VİDEO

Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı. İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

İzmir'deki bombalı saldırıda yaşanan korku ve panik kamerada - VİDEO

İzmir'de patlayan araçtan görüntüler - VİDEO

KOCAOĞLU ADLİYEYE GELDİ

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da terör saldırısının gerçekleştiği İzmir Adliyesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Kocaoğlu, Adliye’den ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Terörü lanetliyoruz. Terör İzmir’de, İzmir Adliyesi’nde de hain yüzünü gösterdi. Bir polisimiz ve bir adliyle görevlisini şehit verdik. Polisimizin fedakarca çarpışması, hayatını feda etmesi adliyemizi İzmirimizi çok büyük felaketten kurtardı. Aziz hatırası önünde hem kendim hem İzmirliler adına eğiliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Her zaman söylüyorum. Birlik beraberlik içinde olmadığımız müddetçe, küçük hesapları bir kenara bırakmadığımız, içerden dışarıdan çıkar odaklarının etkisinde kaldığımız müddetçe terörü yenemeyeceğiz. Biz hep birlikte 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı terörü yenmek istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz İzmirliler ve Ulusumuzun başı sağolsun" dedi

İzmir'de patlama... Çatışma sesleri duyuluyor - VİDEO  

İzmir'deki patlamaya ilişkin hükümetten ilk açıklama

İzmir'de patlama- Olay yerinden ilk fotoğraflar 





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler