FETÖ çatı davasında kriz

73 sanıklı FETÖ Çatı Davası’na Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilirken Karaca, hastalığı gerekçesiyle savunma yapamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 09.01.2017 - 20:53
Abone Ol google-news

Fethullah Gülen’in bir numaralı sanığı olduğu 73 sanıklı FETÖ Çatı Davası’na Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Kazım Avcı, Dilaver Azim, eski AKP milletvekili İlhan İşbilen, Ali Çelik, Abdulkadir Aksoy ve Alaeddin Kaya ile 2002’de öldürülen yazar Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, kumpas davaları sırasında intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz Davası mağdurları Abdullah Cüneyt Küsmez, Bulut Ömer Mimiroğlu ile taraf avukatları katıldı. Kumpas davası mağdurları emekli Orgeneral Çetin Doğan, Yüzbaşı Murat Eren, Levent Pektaş, Ercan Kireçtepe avukatları aracılığıyla davaya katılma dilekçesi gönderdi.

Mahkeme, tutuklu bulunduğu İstanbul Silivri Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanan Hidayet Karaca’ya savunma için söz verdi; ancak ses ve görüntü sistemindeki arıza nedeniyle bağlantı yaklaşık 45 dakika koptu. Sorunun çözülmesinin ardından duruşmaya devam edildi. Daha önceki duruşmalarda iddianame ve eklerinin kendisine ulaşmadığı gerekçesiyle savunma yapmayan Karaca, “Hastayım ve buraya iğne yaptırarak geldim. Talep ettiğim evrakların bazıları gelmedi. Şu an savunma yapabilecek durumun yok” dedi.

‘Susmayacağım’

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, kimlik tespitinin ardından mahkemeye gelen evrakları okudu. Ardından katılma talepleri alındı. , Karaca’ya talep ettiği evrakların gönderildiğini ve bunların kendisine ulaştığı yönünde yazıların mahkemeye geldiğini belirterek, “Susma hakkını kullanma hakkınız var. Aksi takdirde iddianame ve istediğiniz evraklar size ulaştı. En azında bu evraklar üzerinde beyanınızı verin” dedi. Karaca ise mahkeme başkanına, “Hayır neden susayım, susmayacağım. Savunmadan kaçtığım yok. İzin verin bir sonraki duruşmada savunma yapayım” yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı da Karaca’ya “Rahatsızsanız duruşmaya katılmayın. Ama katılacaksanız savunmanızı yapın” dedi. Karaca, bunun üzerine bulunduğu yerden kalkarak SEGBİS ekranından ayrıldı. Duruşmada söz alan Şengül Hablemitoğlu’nun avukatı Ersan Barkın, 14 tanığın dinleneceğini bu tanıklar arasında Zihni Çakır’ın olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu örgüt Hablemitoğlu suikastını gerçekleştirmekle değil ama bu suikastı önlememek ve sonrasında delilleri karartmakla suçlanıyor. Çakır’ın ifadelerinde cinayeti işleyen kişinin ismi var. Tarkan Mumcuoğulu adlı bir kişiden bahsediyor ve silahı Mogan Gölü’ne attığını söylüyor. Zihni Çakır denen kimse akla hayale gelmeyen ifadelerle Ergenekon davalarında da bir sürü insanın canını yaktı. Savcılık bu kişinin ifadesine ihbar etmiyorsa, bu ifadeler neden iddianamenin eklerine girmiş. Zihni Çakır’ın tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler