Gerçeği birlikte savunalım

Gazetemizin başlattığı ‘Her gün bir Cumhuriyet’ kampanyası büyük destek görüyor.

Yayınlanma: 14.01.2017 - 20:57
Abone Ol google-news

Cumhuriyet, birkaç gün evvel bir kampanya başlatarak okurlarını dayanışmaya çağırdı. “Her gün bir Cumhuriyet” ana başlığındaki bu kampanya, 10 Ocak’ta yayımlanan başyazıyla duyuruldu. Ayrıca, tiyatro sanatçıları Genco Erkal ve Tilbe Saran’ın sesiyle hayat bulan Ataol Behramoğlu dizeleri, kısa bir videoya dönüştürülerek sosyal medya aracılığıyla paylaşıldı. Video, kampanyanın ilk üç gününde 2.5 milyon sosyal medya kullanıcısına ulaştı. Gazetemizin Reklam ve Pazarlama Direktörü Ayşe Cemal, ana akım medyanın susturulduğu ve Türkiye’nin “yangın yeri” olduğu bir dönemde okuruyla iletişim ve dayanışma çağrısı yapabilecek tek gazetenin Cumhuriyet olduğunu söylüyor: “Başka hiçbir gazete böyle bir kampanya yapamaz. ‘Ekonomik kriz var’ dahi diyemeyen bir medya oluşturuldu. Fakat biz, pek çok yaptırımla karşı karşıya kalmamıza rağmen demokrasi mücadelesini sürdürüyoruz. Bir tek biz demokrasiyi savunuyor ve cesaretle gerçekleri söyleyebiliyoruz. Bu nedenle, birkaç günde okurlarımızın desteğini sağlayabildik. Kampanyamız inandırıcı olmasaydı bu mümkün değildi. Her yaştan her insan, hazırladığımız videoyu sosyal medyada paylaştı ve bayilerden bir nüsha satın aldı.”

Kesintisiz dayanışma

Ayşe Cemal’e göre; okurla iletişimin sürekliliğinin sağlanması, ancak bayiden her gün alınacak bir gazeteyle mümkün. Dayanışmanın kesintisiz sürmesi gerektiğini vurgulayan Cemal, “Türkiye’nin bir tane Cumhuriyet’i var ve biz bunu söylemeyi sürdüreceğiz. Okurla iletişimimizi devam ettireceğiz” diyor. Bu kampanya bir yönüyle de Cumhuriyet’in, tüm dünyada etkisini giderek arttıran “basılı medya krizinden” ve internetle birlikte gelişen bedava erişim alışkanlığından etkilenmemesi için var edildi. Kampanya, hiçbir sermaye grubuna bağlı olmayan Cumhuriyet gazetesinin, yılın 365 günü boyunca bayiden alınmasını hedefliyor.

Cumhuriyet susarsa!

“Hakikati” savunan gazetecilerin tutsak edildiği bir baskı çağında Cumhuriyet; özgürlükleri, demokrasiyi ve laikliği savunmayı sürdürüyor. Cumhuriyet’in varlığı için çalışma gücünü ve nitelikli gazetecilik yapma kararlılığını sürdüren emekçiler, Cumhuriyet’in susturulmasının, tüm bu değerleri savunan güçlerin de sesinin kısılması anlamına geleceğini vurguluyor. “Yalnızca okurlarının önünde ‘saygıyla’ eğilen ve başka kimsenin karşısında eğilmeyen” gazeteciler, okurlarıyla bir arada oldukça susturulamayacaklarına emin. Tutuklanırken dahi “hakikat” diyen o gazeteciler, “halkın gerçekleri öğrenme hakkını” savunmakta kararlı. Kampanyaya ses olan Behramoğlu şiiri haykırıyor:

“Savunmak gerçeği,çoğu kez

Yalnızlığını bilerek”

Cumhuriyet, okurlarını bu dizelerle “bir kez” daha dayanışmaya ve gerçeği savunmaya çağırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler