Gazeteci Parlak'a 27 yıl hapis istemi

Haber dili suçlama konusu yapıldı... Gazeteci Ferhat Parlak'a 27 hapis istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 23.01.2017 - 23:00
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yayınlanan Silvan Mücadele Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferhat Parlak hakkında “Suç işlemeye alenen tahrik etme”, “Suçu ve suçluyu övme”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “Halkı kanunlara uymamaya tahrik”, “Örgüt propagandası yapma” ve “Örgüt üyesi olma” suçlamasıyla 27 hapis istemiyle dava açıldı. Parlak’ın haber dilinin suç konusu edildiği iddianamede, Parlak’ın asker ve polisler için “yaşamını yitirdi”, silahlı YDG-H’liler için “eylemci”, gürültü eylemine katılanlara “sivil halk” olarak ifade etmesi suç sayıldı.

Hakkında açılan davaya ilişkin değerlendirme yapan Parlak, daha önce de birçok kez kendisi hakkında soruşturma ve dava açıldığını ancak ilk kez böyle bir iddianame ile karşılaştığını dile getirdi. Parlak, “Benim yaptığım işe gazetecilik denilir. Demokratik ülkelerde çatışma esnasında görüntü alıp haber yapan gazetecilere ödül verilir. Fakat bu ülkede görevini başarıyla yapan gazetecilere ise, ödül olarak ya cezaevi yolu gösterilir ya da kör bir kurşunla gidiyor. Benim yaptığım haberler yapılan hatalara karşı samimi uyarılar ve eleştirilerdi” dedi.

Gazetecilik suç oldu

Son yıllarda gazeteciliğin suç haline geldiğine dikkat çeken Parlak, “Yani artık silah ve bomba neyse hükümetin gözünde de gazetecilik odur. Tarafsız bir gazeteci olarak benim yapacağım daha fazla demokrasi için gerçeğin peşine düşmek ve bu gerçekleri halka sunmaktır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler