CHP'li Torun: Devlet Sagra'ya sahip çıkmalıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, küçülme ve makine sistemlerinin kurulması sebebiyle 18 işçinin iş akdinin feshedilip, Sagra'dan çıkarılmasına tepki göstererek, "Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Gerekli teşvik ve katkı Sagra'ya sağlanmalıdır. Sagra Ordu ile özdeşleşmiştir. Yıllardır Türkiye'nin gurur duyduğu en kaliteli ve sağlıklı ürünleri Türk halkına sunan Sagra' ya sahip çıkılmalıdı

Yayınlanma: 30.01.2017 - 14:21
Abone Ol google-news


CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 18 işçinin Sagra'dan çıkarılmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işten çıkarmaların devamının geleceği yönünde bilgiler geldiğini belirtti. CHP'li Torun, "18 işçimiz küçülme bahanesiyle işten çıkartılmıştır. İşten çıkartmaların devam edeceği yönünde de duyumlar alıyoruz. İşten çıkarılan işçilerimiz yıllarca Sagra'ya emek vermiş, alınteri dökmüşlerdir. Bu insanlar bizim insanlarımız, Ordu'nun insanları. Bu insanların kimisi yeni evli, kimisi borç ödüyor, kimisinin yeni doğmuş çocuğu var. Bu büyük bir haksızlık. Sanset Gıda yetkililerini bu kararlarını tekrar gözden geçirmeye ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Hükümete de çağrıda bulunuyorum. Sagra'mıza, işçilerimize sahip çıkalım. Aksi takdirde bu bir sosyal patlamaya yol açacaktır" dedi.

"ORDU'MUZ İÇİN BÜYÜK BİR PRESTİJ KAYBI OLACAK"

Sagra tesislerinin Kırklareli'ne taşınacağı yönünde de duyumlar aldığını ifade eden CHP'li Torun, Ordu'nun sahipsiz kaldığını belirtti. Fındık üreticisinin kaderine terkedilip, gözden çıkarıldığını savunan Torun, Ordu'da vatandaşın da esnafın da büyük bir ekonomik darboğazın içinde olduğunu vurguladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yine bu sene üreticimiz mağdur edildi. Alınterinin karşılığını yine alamadı. Manavımız, tüccarımız, ihracatçımız mağdur. Devletimiz kaybediyor. Fındıktan elde edilen yıllık ihracat gelirlerimiz 2,5 milyar dolardan 1,5 milyar dolarlara kadar düştü. Fındığa sahip çıkılmıyor, üreticiye sahip çıkılmıyor, tesislerine sahip çıkılmıyor. Duyuyoruz ki Sagra Kırklareli'ne taşınacakmış. Sagra Türkiye'nin en büyük ve ilk işlenmiş fındık üretim tesisidir. İlk fındıklı çikolata olan 'Tadelle' ile adını tüm dünyaya duyurmuştur. Böylesine önemli katma değer üreten Sagra'nın Kırklareli'ne taşınması Ordu'muz için büyük bir prestij kaybı olacaktır. Bu Ordu ekonomisinin hançerlenmesi anlamına gelir. Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Gerekli teşvik ve katkı Sagra'ya sağlanmalıdır. Sagra Ordu ile özdeşleşmiştir. Yıllardır Türkiye'nin gurur duyduğu en kaliteli ve sağlıklı ürünleri Türk halkına sunan Sagra' ya sahip çıkılmalıdır"

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler