Avukat Evcin 4.5 iddianame bekliyor

Gezi davaları, üniversiteliler hakkındaki açılan davalar ve cezaevindeki hak ihlallerine yönelik birçok davaya bakan avukat ve insan hakları savunucusu Hakan Evcin, 15 Eylül’de tutuklandı ancak hakkındaki iddianame 140 gündür hazırlanmadı.

Yayınlanma: 31.01.2017 - 19:41
Abone Ol google-news

MİT TIR’larınn durdurulmasıya ilgili soruşturmada Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ın Antalya’daki evinde  gözaltına alınması sırasında Bağrıyanık’a destek ziyaretinde bulunan avukat Evcin, açılan soruşturma kapsamında çok sayıda avukatla birlikte gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Aynı soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği  (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, avukat Evcin’in sadece Bağrıyanık’ı ziyaret  sırasında çekilen bir fotoğrafla suçlandığı  başka bir delil olmadığını söyledi. 

140 günlük tutukluluk ağır hak hak ihlalidir

Gazetemize konuşan Ermiş,  “FETÖ soruşturmasında tutuklanmasının hiçbir maddi zemini yok. Sadece bir fotoğraf nedeniyle tutulandı. Daha sonra arabasında cezaevi notları çıktığı iddiasıyla 1 ay önce başka bir soruşturmada daha tutuklama kararı çıktı. Henüz o notların da içeriği ortaya çıkmış değil.  140 günlük tutukluk ağır bir hak ihlalidir. Evcin ile aynı dosyada ben de vardım. Kısıtlama kararı var. Basında çıkan fotoğraf dışında  delil yok. Dosyanın savcısı değişti. Bu olacak şey değil. Bir an önce davanın açılması lazım” dedi.

OHAL’de adalet olmaz

OHAL döneminde  keyfi gözaltı ve tutuklamalar yaşandığına dikkat çeken Ermiş,  “Savcılar polis fezlekelerinden iddianame hazırlıyor. 30 günü geçmeyecek şekilde iddianame hazırlanması gerekir. Sulh Ceza Hakimlikleri mutlaka kaldırılmalı. Ama her şeyden önce OHAL kaldırılmalı. OHAL’de adalet olmaz, OHAL’de adil yargılama olmaz, OHAL’de hak mücadelesi olmaz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler