“Balyoz’da yargılanmadığım için FETÖ’cü oldum”

İzmir’de görülen FETÖ davasında, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı tutuklu sanık Tuğgeneral Hakan Eser ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Eser "Balyoz’da yargılanmadığım için FETÖ’cü oldum” dedi.

Yayınlanma: 02.02.2017 - 17:53
Abone Ol google-news

 


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 152’si tutuklu 270 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Tuğgeneral Hakan Eser ifade verdi. Darbe girişimi gecesi kitabını yazdığını söyleyen Eser çağrı üzerine karargaha gittiğini belirtti.

Kumpas mağdurları arasında 'whatsapp grubu'
Geçmişte Balyoz, Ergenekon ve askeri casusluk gibi davalardan yargılanıp beraat eden askerlerin darbe girişiminden sonra kendi aralarında whatsapp grubu kurup, silahlı olarak birliklere gittiği bilgisini de veren Hakan Eser, yaklaşık 6 saat süren savunmasının sonunda da, Balyoz gibi davalardan yargılanmadığı için kendisine FETÖ’cü denildiğini söyledi.

Eser, “Ben darbe gecesi, ne Ankara ne de başka bir ilden kimseyle görüşmem olmadı. Darbeyi yönetme iddiasını reddediyorum. 'ByLock' denen şeyi cezaevine girdikten sonra gazeteden öğrendim. Whatsaap’ı bile bilmem. Somut delil olacak şeylerin hiçbirisi yok. Peki o zaman niye ben alınıyorum. FETÖ savar isimli bir site, darbe teşebbüsünden üç ay önce ismimi vermiş. Bildiklerimizi açıklamamız istenmiş, üstü kapalı tehditte bulundu. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da benim FETÖ’cü olduğumu ima etmiş. Ayrıca, askeri şurada emekli edilecek kişiler olduğu söylentisi sızdırıldı. Bunu birileri böyle sızdırdı ki olumsuz motive sağlansın. Bununu içini bu kişiler darbeye katılmış olabilirler. Balyoz’da dokunulmayan bizlere için FETÖ’cüdür diye yazıldı” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler