100. günde Meclis'te... "100 gündür iddianame yok, belli ki bir yerden talimat bekliyorlar"

100 gün önce evleri basılarak gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin eşleri ile yakınları CHP Grup toplantısına katıldı. Grup toplantısında tutuklu arkadaşlarımız hakkında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "100 gündür iddianame yok, belli ki bir yerden talimat bekliyorlar" dedi.

Yayınlanma: 07.02.2017 - 14:36
Abone Ol google-news

<video:672052>

Cumhuriyet'i susturma operasyonunda tutuklanan yazar ve yöneticilerimizin eşleri Meclis'e giderek CHP grup toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu, konuşmasının başında çalışma arkadaşlarımızın yakınlarını selamladıktan sonra "Onlar onuruyla ve dik duruşlarıyla kimseye ödün vermedikleri için oradalar. Onlarla hepimiz onur duyuyoruz" dedi. 100 gündür iddianamenin hazırlanmadığını da belirten Kılıçdaroğlu, savcılara "Birilerinin kölesi ve kulu olmayın, iktidar sopası olmayın" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöye: 

Cumhuriyet gazetesinden şu anda hapiste olanların eşleri aramızda. Onlar şunu gayet iyi bilsinler. Onların şu anda cezaevinde bulunmaları hepimiz açısından  üzüntü verici. Onlar onuruyla ve dik duruşlarıyla kimseye ödün vermedikleri için oradalar. Onlarla hepimiz onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku,  Mustafa Kemal Güngör 100 gündür tutuklu aynı zamanda 39 gündür onlarla beraber Ahmet Şık da hapiste. Şu sorunun cevabını almış değiliz: Gözaltına aldınız, tutukladınız 100 gündür iddianame yok. Nasıl bir adalet... Belli ki bir yerden talimat bekliyorlar. Bir yerlerden olur bekliyorlar. 'Olur' üzerine iddianame hazırlayacaklar. Veya suçlayacakları hiçbir materyal yok. Hiçbir şey yok. O zaman iddianameyi geciktirerek gözdağı vermek istiyorlar. Öyle anlaşılıyor. O savcılara şunu söylüorum: Eğer sizin ünvanınızda Cumhuriyet sözcüğü varsa, ve siz Cumhuriyet'in savcısıysanız Cumhuriyet'in gereklerini yapın. Birilerinin kölesi ve kulu olmayın, iktidar sopası olmayın. Cumhuriyet'i sonuna kadar savunun Cumhuriyet sözcüğünün gereğini yapın.

Kılıçdaroğlu: 'Hayır' diyeni terörist ilan ediyorlar, 'Ne istediler de vermedik' diyen kimdi?

Hukuksuz tutuklamalarda 100. gün


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler