"Hayvanlar ve ölülerle cinsel ilişkiye girilebilir" yazan kitabı dağıtan müdüre ödül gibi ceza

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Cavit Çağlar Ortaokulu’nda geçen yıl Haziran ayında Konyevi tarikatından Seyda Muhammed Konyevi’ye ait “Ramazan Risalesi ve Üç Aylar” kitabı dağıtıldı. Kitapta, “Herhangi bir hayvan veya ölü ile cinsel ilişkide bulunarak, ya da istimna ile menisi akan kimsenin orucu bozulur, yalnız kaza gerekir” gibi skandal ifadeler yer aldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı, ancak okul müdürü Nurettin Köksal'ın Nilüfer ilçesinde Yolçatı Şehit Coşkun Çalı Orta Okulu’na okul müdürü olarak atandığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 13:06
Abone Ol google-news
 
Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Cavit Çağlar Ortaokulu Müdürü Nurettin Köksal’ın talimatıyla nöbetçi öğrenciler tarafından dağıtılan kitabın içerisindeki skandal ifadeleri fark eden Eğitim İş üyesi öğretmenler bu duruma sert tepki gösterdi. Bunun üzerine kitap geri toplandı.
 
Ceza değil ödül 
 
Olay medyaya yansıyınca kamuoyunun büyük tepkisini çekti.  Nilüfer Kent Konseyi üyeleri okul önünde düzenlendikleri protesto gösterisiyle kitabı dağıtan okulun müdürünü istifaya çağırdı. Eğitim İş de müdür Köksal hakkında suç duyurusunda bulundu, Tepkiler üzerine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Ancak okul müdürü  Köksal’ın yine Nilüfer ilçesinde Yolçatı Şehit Coşkun Çalı Orta Okulu’na okul müdürü olarak atandığı ortaya çıktı. 
 
Eğitim İş’ten tepki :  İlçe Milli Eğitim Müdürü yapsaydınız 
 
Cumhuriyet'e konuşan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, “Bir tarikata  ait kitap  Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı olmadan okulda dağıtıldı. Sendika üyesi öğretmenlerimizin tepkisi üzerine kitap toplatıldı. Olay günü okul müdürü Din Kültürü Öğretmeni’ne  ‘kitabı inceleyin bir sakıncası yoksa dağıtalım’ demiş. Bu  durum kitabı dağıtmakta ısrarlı olduğunun göstergesidir.  Soruşturmayı yürüten müfettişler okul müdürünün görevinden alınmasını istedi. Bu durum, müdür hakkındaki iddiaları somutlaştırdıklarının kanıtıdır. Ancak buna rağmen okul müdürü Bursa’nın en gözde ilçelerinden Nilüfer ilçesinde başka bir okula müdür olarak atandı.Bu açıkça ödüllendirmedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü yapsaydınız. Milli Eğitim, açıkça ‘gittiğin okulda çalışmalarına devam et’ mesajı vermiştir. Ortada büyük bir hukuksuzluk var” dedi.  
 
O müdür müstehcenlik ve görevi kötüyü kullanmaktan yargılanacak 
 
Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’nın okul Müdürü Nurettin Köksal hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Müstehcenlik” ve “Görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının ardından müdür Köksal hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması 8 Mart’ta Bursa 10 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.  Eğitim İş, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler