Başbakan ‘caz yapmayın’ dedi

17. Uluslararası Ankara Caz Festivali’ne Başbakanlık Tanıtma Fonu destek vermedi.

Yayınlanma: 02.05.2014 - 22:09
Abone Ol google-news

Türkiye’nin tarihinin, dilinin, kültür ve sanatının, turistik değerlerinin tanıtımına yönelik faaliyetlerin mali olarak desteklenmesi amacıyla kurulan Başbakanlık Tanıtma Fonu, bu yıl Ankara’da 17. kez gerçekleştirilecek“Uluslararası Ankara Caz Festivali”ne destek vermedi. Jehan Barbur, Aga Zaryan, Luisa Sobral, Raul Midon, Ntjam Rosie gibi dünyaca ünlü pek çok caz sanatçısını 7-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da ağırlayacak festivalin desteklenmesi için Başbakanlık Tanıtma Fonu’na başvuru yapan festival komitesine, “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın festival için fondan destek alınmasını uygun görmediği” şeklinde yanıt geldiği belirtildi. Festival bu yıl yoluna sponsor desteğiyle devam edecek.

Tek caz festivali

Ankara’nın tek caz festivali olan “Uluslararası Ankara Caz Festivali”, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7 Mayıs’ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Orkestraya Aydın Kahya, Jülide Özçelik, Meltem Ege, Sibel Köse, Yıldız İbrahimova ve Zuhal Olcay gibi sanatçılar da eşlik edecek. Ancak bu yılki festival diğer festivallerden bir anlamda farklılık taşıyor.

1996’dan bu yana

Ankara Caz Derneği’nce düzenlenen festival ilk kez 1996’da ODTÜ Caz Günleri adıyla başlamıştı. 2002 yılından başlayarak da “Ankara Caz Festivali” adını aldı. Küratörlüğünü Özlem Oktar Varoğlu’nun yaptığı festivale bugüne değin Başbakanlık Tanıtma Fonu da destek vermişti. Festivalin bilet gelirlerinin tümü Ankara Caz Derneği’ne aktarılıyor ve yurtdışında caz eğitimi bursları ve derneğin varlığını sürdürebilmesi amacıyla kullanılıyor.

Ünlü müzisyenler

Festival bu yıl Dolce Caz Vokal Grubu, Sibel Köse, Şenay Lambaoğlu, A Capella Boğaziçi, Karsu, Jean Barbur, Pink Martini, Boğaziçi Caz Korosu, Pınar Dönmez, Luisa Sobral, Dilek Sert Erdoğan, Meltem Ege, Cansu Nihal Akarsu, Şirin Soysal, Bora Çeliker, Torsten Goods, Ece Göksu, Neşet Ruacan, Raul Midon, Aga Zaryan, Ntjam Rosie, Kerem Görsev, Ayhan Sicimoğlu gibi pek çok sanatçıyı Ankaralı sanatseverle buluşturacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon