İki gün önce tahliye edilen HDP'li Ferhat Encü tutuklandı

HDP Milletvekili Ferhat Encü Şırnak Havaalanı'nda gözaltına alındı.Encü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 17.02.2017 - 15:41
Abone Ol google-news

Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu yargılanan ve 15 Şubat'ta tahliye edilen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, savcılığın itirazı üzerine Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı'nda gözaltına alınarak Cizre Adliyesi'ne götürüldü. Encü, yargılandığı Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin üst mahkemesi konumunda olan Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Burada, savcılığın tutuklama yönündeki talebine karşı savunması alınan Encü'nün tutuklanmasına karar verildi.
 
Annesi fenalık geçirdi 
 
Kardeşi Veli Encü, gazetemize yaptığı açıklamada, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün ailesiyle görüşmek üzere  Şırnak’a geldiğini ve havaalanında gözaltına alındığını belirterek,  "Söyleyecek söz bulamıyorum” dedi. Encü, kararın ardından fenalaşan annesi Halime Encü'yü hastaneye götürdüklerini belirtti.  
 
Kardeşi  ve yakınları Roboski katliamında öldü 
 
Roboski’de 28 Aralık 2011’de  19’u çocuk 34 kişi kaçaktan dönerken savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün 15 yaşındaki kardeşi Serhat Encü ve birçok yakını da  borbardımanda yaşamını yitirmişti. Anne Halime Encü, oğlunun 4 Kasım’da  tutuklanmasının ardından “Serhat’ı öldürdüler, Ferhat’ı da tutukladılar. Benim oğlum adalet ve barış mücadelesi veriyordu. Yeter artık” diyerek tepki göstermişti. 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tahliye oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler