"Karargah rahatsız" haberine yetkisizlik kararı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Karargah rahatsız" haberiyle ilgili suç duyurusunu "yetkisizlik" kararı alarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Yayınlanma: 03.03.2017 - 12:07
Abone Ol google-news

 

 



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinde yayımlanan "Karargah rahatsız" başlıklı haberle ilgili soruşturmada yetkisizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Kanun Hükmünde Kararname kapsamında terör soruşturmalarının merkezi, il adliyeleri olarak belirlenmişti. Bu kapsamda, terörle ilgili soruşturmalar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisinde bulunuyor.

‘Önemli bir muhtıra’

Diken'de yer alan haber şöyle: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam'ın Hürriyet gazetesinin 25 Şubat'taki ''Karargah rahatsız'' haberiyle ilgili Ankara Temsilcisi Hande Fırat, gazete yetkilileri ve "cunta yapılanması üyeleri'' olarak belirttiği "askeri kaynaklar" hakkındaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlatmıştı. Sağlam’ın dilekçesinde tarihin tüm dönemlerinde ‘cunta yapılanması’nın Osmanlı ve Türkiye’yi büyük sıkıntılara soktuğu ifade edilmişti. Savcılık, suç duyurusu konusunun ''terör'' suçları kapsamında kaldığı gerekçesiyle soruşturmada yetkisizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. FETÖ’ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yarattığı tahribat ortadayken habere konu olayın ‘cunta yapılanmalarının ordu içerisinde halen etkin ve faal olduğunu’ ortaya koyduğu belirtilen dilekçede, haberin 16 Nisan’daki referandum öncesinde hem hükümeti hem de referandum sürecini etkilemeye yönelik ‘önemli bir muhtıra’ olduğu savunuldu.

‘Cunta üyeleri’ni tespit edin

Dilekçede, haberde ‘askeri kaynaklar’ olarak adlandırılan ‘cunta yapılanması üyeleri’nin tespit edilerek, ‘Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ten cezalandırılmaları istendi.

 Cumhurbaşkanı "Bedelini ağır ödeyecekler” demişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, haberi, ‘terbiyesizlik’ ve ‘seviyesizlik’ diye niteleyip, “Kim bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bedelini ağır ödeyecekler” demişti. TSK da Hürriyet’e iletilen yanıtlarda genelkurmayda ‘rahatsızlık’ olduğuna dair herhangi bir ibare bulunmadığını açıklayıp söz konusu haberle ordunun yıpratılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

 Sedat Ergin görevden alınmış, yerine Fikret Bila getirildi 

İlk gün haberinin arkasında duran, kendisine yöneltilen eleştiri ve suçlamaları ‘linç kampanyası’na yorup ‘iftira ve pespayelik’ diye niteleyen Hürriyet, Erdoğan ve TSK’nın çıkışları üzerine ‘editoryal bir hata’ yapıldığını savunup ‘üzgün’ olduğunu bildirmişti. Son olarak gazetenin genel yayın yönetmeni Sedat Ergin görevden alınmış, yerine Fikret Bila getirilmişti.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler