90 yıldır özgür

Okurlarımızdan, siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum örgüt liderlerine kadar pek çok kişi kuruluş yıldönümümüzü kutladı.

Yayınlanma: 07.05.2014 - 22:40
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi'nin 90. kuruluş yıldönümünü kutlayan milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü liderleri ve okurlarımız, mesajlarında "90 yıllık Cumhuriyet'in özgürlük, aydınlık, gelecek demek olduğunu" vurguladı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Yakup Akkaya, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP milletvekilleri Gürkut Acar, Candan Yüceer, Ali İhsan Köktürk, Levent Gök, Süleyman Çelebi de mesajlarında Cumhuriyet Gazetesi'nin laik Cumhuriyetin ilke ve devrimlerinden ödün vermeden, yayın hayatını sürdürdüğünü vurgulayarak, Cumhuriyet Gazetesi'ni kutladı.

İŞTE 90. YIL KUTLAMASINDAN KARELER

Cumhuriyet Gazetesi'ni mesaj gönderenlerden bazıları şöyle: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Sacid Yıldız, eski Kültür Bakanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Aras Kargo Pazarlama ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Burçin İmir, CHP Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Ziya Çıkıt, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, İran’ın Ankara Büyükelçiliği Basın Müsteşarı Abdolreza Shaghaghi, Köy Enstitüleri Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Güler Yalçın, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Yeniçağ Gazetesi Genel Koordinatörü Hasan Balaban, Ottoman Grup Otelleri Turizm ve Eğitim Danışmanı Şaban Ali Yaşaroğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Berna Alpagut, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Ahmet Ayık, ÇYDD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Kişnişci, Dil Derneği Onur Kurulu Üyesi ve eski ADD Genel Sekreteri Kamuran - Çetin Örgen, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Yayın Yönetmeni Orhan Tüleylioğlu, Ankara Mavi Sahne ekibi, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Doç. Dr. Yücel Çağlar, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı ve Ankara CUMOK üyeleri.

 

Çiçek bahçesi gibiyiz...

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eğitim Sen Genel Merkezi, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Yalçın Zalim, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, ÇGD, KESK, Mimarlar Odası, Mülkiyeliler Birliği, ÇYDD Ankara Şubesi, Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Ali Demir, Ömer Adıgüzel ve Dil Derneği’nden de kutlama çiçek ve çelenkleri geldi.

 

Cumhuriyet Gazetesi'ne ziyaretler ve telgraf yağmuru

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, yazar Doğan Hızlan Cumhuriyet Gazetesi merkez binasını Evrensel gazetesi Ankara Temsilcisi Sultan Özer de Ankara Büromuzu ziyaret etti.

Telgraf çekenler ise şöyle: İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, HDP Milletvekili Levent Tüzel, sanatçı Edip Akbayram ve eşi Ayten Akbayram, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Azak, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski yazarlarımızdan Sami Karaören ve Hamdi Yücelan, Şeyma Gülsen Yücel de Cumhuriyet Gazetesi'ni arayarak 90. yılımızı kutladı. Halk müziği sanatçısı Sadık Gürbüz de Cumhuriyet Gazetesi'ni arayarak “Cumhuriyet bozkırda bir ahlat ağacı gibidir görkemli ve tek başına” mesajı bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler