Ahmet Nesin'in eşi: Eşimi serbest bırakmayın bana teslim edin

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemdeki yayınlar nedeniyle yargılanan yazar Ahmet Aziz Nesin hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kararla ilgili olarak eşi Hilal Nesin ise "Eşimi serbest bırakmayın bana teslim edin" mesajı paylaştı.

Yayınlanma: 22.03.2017 - 10:17
Abone Ol google-news

 Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemdeki yayınlar nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son oturumuna yazar Ahmet Aziz Nesin katılmadı. Mahkeme ise Nesin hakkında ifadesinin alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Çağrıya rağmen duruşmaya gelmeyen ve savunması alınmayan sanık Ahmet Aziz Nesin'in savunmasının alınmasının ardından serbest bırakılması yönünde de ara karar düzenlendi. 

Bu kararla ilgili olarak Ahmet Nesin'in eşi Hilal Nesin, Twitter hesabından "Eşimi serbest bırakmayın bana teslim edin, eve kapıya geldiği yok, hidayete erdi hergün bi yerde 'hayır' dağıtıyor. Kendisini 'hayır' işlerine verdi" mesajı paylaştı.


CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Hilal Nesin, Muratpaşa Belediyesi'nde tiyatro eğitmeni olarak çalışırken 2016 yılının Aralık ayında, Fransa'ya yerleşmeye karar verdi. Fransa'ya yerleşme kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Hilal Nesin paylaşımında, "Üç seçenek vardı: a-) Susacaksın b-) İçeri gireceksin c-) Gideceksin. Ben 'c' demek zorunda kaldım" ifadesini kullandı. Hilal Nesin hakkında, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler