FETÖ talimat verdi: Hükümet aleyhine tweet atılması için sahte hesaplar açıldı

Antalya'da FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik iddianamede, öğrenci evlerindeki örgüt üyesi abilerin öğrencilere hükümet aleyhine sosyal medyadan mesaj atmaları için talimat verdiği kaydedildi.

Yayınlanma: 03.04.2017 - 13:51
Abone Ol google-news

 


Cumhuriyet Başsavcı vekili Sinan Tür tarafından hazırlanan iddianame, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 34'ü tutuklu 50 sanıklı iddianamade, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla 1 numaralı sanık olarak Fetullah Güler yer alıyor. Çoğunluğu kanun hükmündeki kararname ile kapatılan dernek ve vakıflarda görev yapan isimlerle FETÖ/PDY'ye ait evlerin sorumlusu oldukları iddia edilen abilerden oluşan 50 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Müştekileri arasında işadamları, mağdurları arasında ise adlarına yatırılan burslar ödenmeyen çok sayıda öğrencinin yer aldığı iddianamede, silahlı terör örgütüne ait kapatılan Hasan Fatma Şahin Vakfı tarafından öğrencilere burs verileceği söylenerek işadamları ve hayırseverlerden para toplandığı kaydedildi. İddianamede, insanların dini duygularını istismar ederek bağış, burs, kurban parası adı altında para toplandığı, ancak öğrencilere cüzi bir miktar verildiği, bazılarına ise hiç para ödenmediği öne sürüldü. Hesabına burs parası yatırılan öğrencilerin elinden banka kartlarının ve şifresinin alınıp örgüt üyeleri tarafından paranın çekildiği belirtilen iddianamede, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere de burs formu doldurmaları için baskı kurulduğu kaydedildi.

SAHTE TWİTTER HESAPLARI TALİMATI
Ev abisi ve bölge abisi olarak faaliyet gösteren terör örgütü üyeleri tarafından üniversite öğrencilerine hükümet aleyhine tweet atmaları için sahte hesaplar açmaları yönünde talimat verildiği ve söylemlerin toplantılarda dile getirildiği belirtilen iddianamede, “17-25 Aralık süreciyle ilgili birden fazla sahte twitter hesabı üzerinden hükümet aleyhine, cemaat lehine tweet atılması yönünde talimatlar verildiği alınan ifadelerden anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede bu konuda öğrencilerin ifadesine de yer verildi. Mehmet Cuma K. ifadesinde, şöyle dedi:
"17- 25 Aralık tarihleri döneminde Harun ve Yavuz isimli şahıslar bize birden fazla sahte twitter açtırmak istemişlerdi. Twitter açarak mevcut gündemle alakalı paralel yapı lehine tweet atmamız isteniyordu. Ancak ben herhangi bir hesap açmamıştım. Evde kaldığım dönemde bize Fetullah Gülen cemaatine üç kişi kazandırana çeyrek altın verileceğini Harun isimli abi söylüyordu. Ev abisi olarak bahsettiğim şahıslar evin genel giderleri, alışveriş, evin genel düzeni, namaz kılmaları takip etme, kitap okumaları ayarlama gibi işleri takip ederdi. Bu yaptığı işleri çetele tutarak bir üstündeki abilere vermekle görevlilerdir. BTM diye bilinen şahıslar üç- dört evden sorumlu kişilerdir. Bu şahıslar evlerin maddi giderleri, öğrencilerin para verip vermediklerini takip etme, ev abilerinin vermiş olduğu çetelelerin takipleri, çıkan burslardan öğrencilere verilen kısımlarını öğrencilere ya da ev abilerine dağıtmak, 10- 15 günde bir evlerde sohbet düzenlemek gibi görevleri vardır. Fakülte abileri fakültede okuyan kişileri zaman zaman bir yerlerde toplayarak aktiviteler yapmak, sohbet düzenlemek gibi görevleri vardır. BBTM diye bilinen şahıslar bölgelerden sorumlu şahıslardır. Bu şahıslar fakültelerden ve BTM'lerden sorumlu kişilerdir. Burs alacak kişilerin tespiti, hangi öğrencinin nerede kalacağını belirlemek gibi görevleri olan şahıslardır. Ayrıca okuldan mezun olan öğrencilerin tayin oldukları ya da iş buldukları yerlerdeki abilere yönlendirmekle de sorumlu kişilerdir."
Veysel K. adlı öğrenci de ifadesinde, "Evde kaldığım sürede 17-25 Aralık muhabbetlerinden sonra ev abisi Umut Y. bize sahte twitter hesapları açarak başbakan ve hükümet aleyhine tweet atmamızı, Fethullan Gülen lehine tweetler atarak sosyal medyada algı oluşturmamızı söylemişti. Ancak ben

herhangi bir hesap açmadım" dedi.
Dosyanın 1 numaralı sanığı Fetullah Gülen'in soruşturma kapsamında gerçekleştirilen her eylemden ayrı ayrı sorumlu tutulduğu iddianamede, kapatılan vakıf yöneticilerinin yanı sıra, öğrencileri mağdur ettikleri iddia edilen bölge talebe mümessilleri ile abiler de şüpheli olarak yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler