Cumhuriyet'in moto kuryesine de sabah baskını: Gözaltında

Gazetemiz yazar, çizer ve yöneticilerinin tutuklulukları sürerken, Cumhuriyet gazetesinin moto kuryesi bu sabah evinden gözaltına alındı.

Yayınlanma: 05.04.2017 - 10:50
Abone Ol google-news

Uzun yıllardır gazetemize hizmet veren ulaştırma görevlimiz üç çocuk babası Yavuz Yakışkan (45), dün sabah saat 05.00 sıralarında evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Yakışkan, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yakışkan hakkındaki suçlama, gazetemiz avukatlarına söylenmedi. Soruşturmayı yürüten savcılık, dosya hakkında kısıtlama kararı alınacağını bildirdi. Soruşturmayı, gazetemiz tutuklu yönetici ve yazarları hakkındaki iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcılarından Yasemin Baba’nın yürüttüğü öğrenildi. Gazetemiz avukatlarından Abbas Yalçın, “Yavuz Yakışkan’ın neyle suçlandığını söylemiyorlar. Terör örgütü ve para transferi gibi bir iddiaları var. Savcı, Yakışkan’ın neyle suçlandığını bilmiyor. Ortada suçlaması olmayan bir gözaltı işlemi var. Savcının, ‘dosyada kısıtlılık kararı aldıracağı’ söylendi” dedi.

Yandaş yine duyurdu

Gazetemiz avukatlarına bilgi verilmezken, soruşturma dosyasıyla ilgili bazı iddialar yandaş Sabah gazetesinde yer aldı. Sabah’ta yer alan habere göre, çalışanımız Yakışkan, FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alındı. Haberde, “Gazete yönetici ve yazarları tarafından şüpheli bazı para transferlerinde kurye olarak kullanıldığı belirlenen gazete çalışanı Yavuz Y. gözaltına alındı” ifadesi yer aldı. Yalçın Yakışkan, kardeşinin 2009 yılından beri Cumhuriyet’te çalıştığını belirterek, “Sabah gelir kapınıza dayanırsa ne hissedersiniz? Şaşırdık tabii. Bizim yaptığımız iş belli. Tahsilat, evrak, götür getir... Başka bir şeyle işimiz olmaz. Ben de kuryelik yapıyorum. Soruşturma bu. Devlet sorabilir bir şeyler. Bizim korkumuz yok, alnımız açık. Gayrimeşru herhangi bir işimiz yok. Sorup, araştıracaklar sonra da serbest bırakacaklar diye düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler