Gazi'de yine ölüm var

Gazi’de dur ihtarına uymayan araca polis ateş açtı, gençlerden ikisi öldü. Kurtulan genç ehliyeti olmadığı için paniklediğini söyledi.

Yayınlanma: 15.04.2017 - 20:06
Abone Ol google-news

İstanbul Sultangazi’de, Gazi Kent Ormanı’nda ehliyetleri olmadığı için kaçan biri, 18 dördü 17 yaşında 5 gencin içinde bulunduğu araç polislerce tarandı. Gençlerden ikisi yaşamını yitirdi. Biri ağır olmak üzere ikisi yaralandı. Saldırıdan yara almadan kurtulan genç ise gözaltında, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gazi Cemevi’nin morguna konulan Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul, bugün memleketlerine uğurlanacak. Gazi Cemevi’nde bir araya gelen acılı aileler, gözyaşlarına boğuldu. Hayatını kaybeden Barış Kerem’in dayısı Özgür Altınışık, “Bu çocukların hepsi lise üçüncü sınıfta okuyorlardı. Terörist değiller. Yeğenim boynundan, boğazından, karnında ve bacağında vurulmuş. Karnında 3 kurşun var. Kafatası yoktu çocuğun. Bu kadar mı vicdansızlar. Kim verecek bunun hesabını. OHAL deyip işin içinden çıkacaklar” diye isyan etti. Gazi Mahallesi Baraj Yolu’nda önceki akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre polis, D. E.’nin kullandığı otomobile ‘dur’ ikazında bulundu. Ancak araç hızla uzaklaşmaya başladı. Polisler, Mimar Sinan Kent Ormanı önünde aracı ateş açarak durdurdu. Otomobildeki Oğuzhan Erkul (17), Barış Kerem (17) hayatını kaybetti. Ramazan Altürk (18) ve D. E. (17) ise yaralandı. D.E, dün taburcu edilirken Altürk’ün ise hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. B. Y. (17) ise bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

25 ile 30 el silah sesi

Y, emniyette verdiği ifadede Gazi Kent Ormanı’nda alkol aldıktan sonra D.E’nin aracına bindiklerini belirterek D.E’nin polisleri görünce yavaşladığını kaydetti. B.Y, arkadaşlarına orada bekleyen polislerin trafik polisi olmadığını söylediğini ifade ederek, “Polisin yanında durmasını söyledik. Polislerin yanına yaklaştığımızda polis durmamız için işaret etti. Polislerin bizi görmesi için camı açtım, polisler 5-10 saniye içeriyi gördüler. D. bir anda gaza basarak kaçmaya çalıştı. Aracın kaldırımın üzerine çıkıp durması üzerine başımı eğdim, 25-30 el silah sesi duydum. Arkadan Ramazan ‘Vuruldular çabuk hastaneye sür’ dedi D’ye. Toplum Tıp Merkezine vardığımızda Oğuzhan ve Ramazan’ı içeri aldılar. Barış’ı ise Gazi Hastanesi’ne gönderdiler” diye konuştu.

"Ehliyeti olmayana böyle mi yapıyorlar"

Hayatını kaybeden Barış Kerem’in dayısı Özgür Altınışık, Barış’la iki gün önce Antalya’dan geldiklerini belirterek çocukların doğum günü kutlaması için baraja gittiklerini söyledi. Çocukların saz çalıp türkü söylediğini belirten dayı Altınışık, “Dönerken de polis vuruyor. Arabanın lastiğine ateş edip yine o aracı durdurabilirlerdi. Doğuda nasıl Kürtleri katlediyorlarsa Gazi Mahallesi, Okmeydanı, Armutlu’da da Alevilere yönelik bir katliam yapıyorlar” dedi. Barış Kerem’in tek çocuk olduğunu dile getiren Altınışık, “Canımız yanıyor, bir evin bir oğlu, babası Almanya’da Türkiye’ye giremiyor. 14-15 yıldır orada yaşıyor. İki senede bir babasının yanına gidiyordu. Annesi burada onu büyütmek için gecesini gündüzünü verdi. Ehliyeti olmayan her insana böyle mi yapıyorlar. Burada Toplum Merkezi’nde doktorlar bile bakmamış, kaçmışlar. Polisler önünü ablukaya almıştı” diye konuştu.

Doğum günü kutlaması

Hayatını kaybeden Oğuzhan Erkul’un arkadaşı Yetiş Çağlayan Akdoğdu, “Olayın olduğu gün 16.00 sıralarında Oğuzhan ile görüştüm. Benden doğum günü kutlaması yapacaklarını söyleyip fotoğraf makinemi istedi. Akşama haberi duyunca şoke oldum. Öyle temiz bir çocuk ki anlatamam, çok şaşırdım. D.’nin sırtında iki saçma yarası var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler