AKUT:Kuruluş amacına aykırı faaliyetler araştırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Koordinatörü Orhan Karakurt'un Arama Kurtarma Derneğ (AKUT) ile ilgili 10 milyon TL paranın zimmete geçirildiği iddiası kapsamında dernek yöneticilerince açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 20.04.2017 - 17:15
Abone Ol google-news

 

İddia edilen usulsüzlük araştırılıyor

AKUT'un 20 yıldır faaliyet gösterdiği alanların sayıldığı açıklamada, uluslararası bir projede görevli kişilerin derneğin kuruluş amacına aykırı hareket ettiğinin tespit edildiğine dikkat çekildi.
Bu konuda "2012 yılında AKUT'a düzenli ve sürdürülebilir bir finansal destek sağlamak üzere kurulmuş olan AKUT Enstitümüz tarafından gerçekleştirilen uluslararası bir projede görevli kişilerin, derneğimizin kuruluş amacı, faaliyetleri ve misyonlarına aykırı birtakım davranışları olduğu yönünde bazı şüpheler oluşmuş, bu çerçevede ilgililer hakkında gerekli adımlar atılmış, prosedürler yürütülmüş ve hali hazırda yürütülmeye devam etmektedir. Bu kapsamda konunun açığa çıkarılması adına, derneğimiz tarafından mezkûr süreç, ilk günden itibaren hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.


Karakurt'un AKUT ile ilgili açıklamasını haksızlık olarak değerlendirildi. Açıklamada "AKUT olarak belirtmek isteriz ki, 3. kişilerce birtakım sosyal medya hesaplarından konu ile ilgili mesnetsiz bir biçimde suçlanmak, misyonu, afetlerde ve kazalarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek olan ve bu alanda ulusal ve uluslararası haklı başarılar kazanmış derneğimize yapılan büyük haksızlıktır. AKUT ve tüm üyeleri için, bu dünyadaki en değerli şey; ikamesi, telafisi, geri getirilmesi mümkün olmayan yaşamdır. 1996 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda, hiçbir karalama kampanyasının AKUT’a zarar vermesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak
Açıklamanın son bölümünde ise "En kısa sürede mezkûr hususları açıklığa kavuşturup kamuoyu ile paylaşarak, toplumumuzdan aldığımız güç ve motivasyonla, hayat kurtarmaya, yaraları sarmaya devam edeceğiz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler