Yarkadaş: "Gözü dönmüş şekilde saldırsalar da kimseyi yıldıramayacaklarını gördüler."

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Başkanlık uğruna toplumu birbirine düşürmeye çalışanlar, vahşi saldırılarla halka boyun eğdireceklerini sanıyor. Onlara en iyi yanıtı saldırıya uğrayan ve cumhuriyet için direndiğini söyleyen kadınlarımız verdi" dedi.

Yayınlanma: 21.04.2017 - 13:34
Abone Ol google-news

 

CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Fikri Sağlar, Onursal Adıgüzel ve Ali Şeker, pazar günü sandık başında saldırıya uğrayan CHP üyesi Melisa Yet ile Fatma Yılmaz'ı ziyaret etti. CHP'li vekiller, oy kullanmak için memleketine giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Isırgan'ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel ve CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama da eşlik etti.

ÜÇÜ DE KOMŞU

Kartal Esentepe'de birbirine komşu üç evi ziyaret ettikten sonra sosyal medyada paylaşımlarda bulunan CHP'li Barış Yarkadaş şunları ifade etti:

"Pazar günü Kartal'da sandık başında görev yaparken AKP'lilerin yumruklu - sopalı saldırısına uğrayan Melisa Yet ile Fatma Yılmaz, her zamankinden daha kararlı...

Saldırıda Melisa'nın boynu kırıldı. Göğsüne ve sırtına tekme darbesi alıyor. Yere düştükten sonra iki kez kalkmış ama saldırmaya devam etmişler. Bu sırada sandıktaki görevli arkadaşımız Fatma Yılmaz saldırıyı engellemeye çalışmış. Aynı şekilde ona da saldırmışlar. Hatta bir ara pencereden atmaya çalışmışlar. Tam bir gaddarlık, zorbalık ve vahşilik bu...

"CUMHURİYET İÇİN..."

Ancak her iki arkadaşımız da yaptığımız ziyarette kararlılıklarını ifade ettiler. Her iki arkadaşımız da 'Biz Cumhuriyet için görev aldık. Biz kadınlara özgürlüğünü cumhuriyet verdi. Bu pazar seçim olsa yine görev almaya hazırız' dediler."

'GÜZEL BİR GELECEK' MESAJI

Yarkadaş, boynu kırılan Melisa Gülşah Yet'in "Bir eğitimci olarak çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için görev aldım" dediğini belirterek şöyle konuştu:

"Melisa da Fatma Abla da aynı duyguları ve düşünceleri ifade ettiler. Görüşmemizde cumhuriyete ve laikliğe olan bağlılıklarını ve hiçbir şekilde korkmadıklarını dile getirdiler. Ziyarete katılan tüm arkadaşlarımızın gözleri doldu. Düşünün gözü dönmüş bir güruh kol, bacak ve boyunlarını kırıyor kadınların.... Dudaklarını patlatıyor! Ancak o kadınlar, cumhuriyet ve demokrasi için direniyor... İşte cumhuriyeti ayakta tutan şey; bu bilinç, bu cesaret, bu kararlılık ve bu fedakarlıktır."



 

OKULDA SİLAHLA DOLAŞMIŞLAR

Kartal'daki saldırı öncesi bazı kişilerin saldırının yaşandığı okula silahlı geldiğini öğrendiklerini de belirten Yarkadaş, CHP'li altı avukatın konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu da aktardı.

CESARETİ İKTİDAR VERİYOR

Saldırganlar hakkında henüz bir gözaltı işleminin gerçekleşmediğini ifade eden Yarkadaş, "İktidar, çatallı ve zehirli diliyle saldırıyı teşvik ediyor. Saldırganlar, herhangi bir gözaltı ve soruşturma olmadığı için daha da cesaretleniyor" dedi.

POLİS BİLE ÇARESİZ KALMIŞ

Kartal'da yaşanan saldırının "geçersiz oy tartışması" yüzünden başladığını ve kadınların dövülmesiyle sonuçlandığını belirten Yarkadaş, "Gözleri öyle bir dönmüş ki; görevli kadın polis bile çaresiz kalmış. Polisi de imdatlarına yetişen polis arkadaşları kurtarmış" dedi.

"GERİDE KALACAK..."

Pazar günü yapılan referandumun demokrasi tarihimize kara bir gün olarak geçeceğini belirten Yarkadaş, "Ancak bu kara günler, demokrasi mücadelemizle geride kötü bir anı olarak kalacak. Mustafa Isırgan abimizin demokrasi ve cumhuriyet için ödediği bedel bu kötü günlerin üstesinden gelmemizi sağlayacak" ifadesini kullandı.

OY KULLANMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

Yarkadaş, paylaşımında oy kullanmak için memleketine giderken trafik kazasında hayatını kaybeden CHP Kartal Üyesi Mehmet Isırgan'ın eşi Ayşe Isırgan'ın da aynı kazada kolunun kırıldığını belirtti. Yarkadaş şöyle konuştu:

"Kartal üyemiz Mehmet Isırgan kütükleri Erzincan'da olduğu için yola çıkıyor. Yanında eşi Ayşe Isırgan da var. Ancak ne yazık ki Samsun civarında kaza yapıyorlar. 62 yaşındaki Mehmet Isırgan hayatını kaybediyor. Eşinin ise kolu kırılıyor. Mehmet Isırgan'ın oğlu Serkan, Kartal Esentepe Mahallesi Temsilcimiz... Mehmet Abi yola çıkarken 'Memlekete mutlaka gitmemiz gerekiyor; bir oy da bir oydur' diyor oğlu Serkan'a... Yolda ise hayatını kaybediyor... Oyları namussuzca çalanlara namus ve ahlak dersi veriyor aslında bu bedeli ödeyerek... Biz de anısı önünde saygıyla eğiliyoruz..."

KILIÇDAROĞLU ARADI

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırıya uğrayan ve kaza geçiren CHP'lileri telefonla aradı. Kılıçdaroğlu geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler