'AK Gençlik saldırdı'

Facianın yaşandığı Soma önceki geceyi gergin geçirdi. Kendilerini “Ak Gençlik” olarak ifade eden bir grup, Öğretmenevi’nde kalan avukatlara saldırmak istedi.

Yayınlanma: 16.05.2014 - 22:48
Abone Ol google-news

Facianın yaşandığı Soma önceki geceyi gergin geçirdi. Kendilerini “Ak Gençlik” olarak ifade eden bir grup, Öğretmenevi’nde kalan avukatlara saldırmak istedi.

Kentin meydanında toplanan ve kendilerini Ak Gençlik olarak ifade eden bir grup, önceki gece kentte bulunan yabancılara sataştı. Hastanenin önünde “Somalı olmayanlar ayrılsın” diye bağıran grup, tepki gösteren bir kadının üzerine yürüdü. Bunun üzerine kadın hastane bahçesine sığındı. Grup hastane bahçesine girdi. Az sayıdaki polis bahçeyi demir bariyerle kapatarak önlem almaya çalıştı. Grubun tepkisini artırması üzerine çevik kuvvet geldi. Hastane bahçesinde barikat oluşturdu. Bir süre daha bağırmaya devam eden grup, sonrasında hastane bahçesinden ayrıldı.

Bu arada kentte “Geziciler eylem yapacak” söylentisi üzerine grup Öğretmenevi’ne yöneldi. Öğretmenevi’nde Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların olduğu öğrenildi. Grup, Öğretmenevi’ne saldırmak istedi. Grubun girişimi araya girenlerin çabasıyla güçlükle önlenebildi. Sonrasında avukatlar binadan ayrıldı. Dün de Öğretmenevi kapatıldı. Binanın kapısına da “bugün hizmet verilmeyeceği” yazılı büyük bir afiş asıldı.

Öğretmenevi yetkilileri de gelenlere binanın kapalı olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler