Başbakan Yıldırım yine ters köşe... Kabine değişiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Olağanüstü kongre sürecinde takvimin her zaman değişebileceğini belirterek, kabine revizyonuna ilişkin, "Kan tazelemesi yapmak demokrasilerin gereğidir" dedi.

Yayınlanma: 25.04.2017 - 19:44
Abone Ol google-news
 
Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde Bloomberg International'a mülakat verdi. Olağanüstü kongre sürecine ilişkin Yıldırım, 

"Ben daha önce olağanüstü kongre olmaz demedim. Kongre sürecini anlattım. Takvim her zaman değişebilir" dedi. 

 "KAN TAZELEMESİ YAPMAK DEMOKRASİLERİN GEREĞİDİR" 

Kabine revizyonuna ilişkin Yıldırım, "Kan tazelemesi yapmak demokrasilerin gereğidir. İhtiyaç hasıl olduğunda bakanlarda da değişikliğe gidilebilir. Bunu sayın cumhurbaşkanımızla bir istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz" diye konuştu.
 

ÜÇ BÜYÜK KARAR

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Kulislerdeki iddialara göre, Mayıs ayı boyunca Ankara’daki en önemli üç operasyon, “kabine, genel başkan ve MKYK değişikliği” olacak. Bunların sıralaması da partide yapılacak plana göre işleyecek. Referandumun kesin sonuçlarının önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayınlanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üye olarak partiyle bağı kurulacak.

15 GÜN İLAN SÜRESİ

Bu planı savunan parti kurmaylarına göre, bunun hemen ardından olağanüstü kongre için süreç başlatılacak. Bu işlem partinin MKYK’sında imza toplanarak alınan kararla hayata geçirilecek.

HEM GENEL BAŞKAN, HEM MKYK

Kulislere göre, Ramazan ayından önce, Mayıs ayı sonunda yapılacak olağanüstü kongre ile Erdoğan genel başkan yapılacak. 

Olağanüstü kongre ile MKYK değişimi de olacak. Partinin 50 kişilik üst yönetiminde köklü değişikliğe gidilecek.

İBRAHİM KALIN KABİNEYE

Kabineye dışardan bakan alınma olasılığı yüksek görünüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın kabineye gireceği konuşuluyor. Kabineye dışardan MHP’li bakan alınmasına da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılacak görüşmede karar verilecek. Bahçeli’nin “hükümet ortağı değiliz” sözlerinden sonra bu fikirden uzaklaşıldığı iddia ediliyor.

SÜRPRİZ İSİMLER

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin kabinede kalacağı, diğer isimlerde değişikliğe gidilebileceği iddia ediliyor.

Kabinede görev alacak yeni isimler arasında İbrahim Kalın, Mustafa Yeneroğlu, Ahmet Aydın, Abdulhamit Gül, Fatih Şahin, Bülent Turan, Kasım Gülpınar, Cevdet Yılmaz, Emin Önen’in olacağı öne sürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler