Eğitimcilerin açlık grevi 63. gününde: ‘Doktor değil işimizi istiyoruz’

Ankara’da işlerine geri dönebilmek için açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın sağlık durumları kötüleşiyor. 61. gününde fenalaşan Gülmen, tıbbi müdahaleyi kabul etmiyor. 17 kilo kaybeden Özakça ile 8 kilo kaybeden Gülmen, “Hasta değil direnişçiyiz. İşimizi geri istiyoruz. Açlık grevinin bu etkileri yaratacağını biliyorduk” dedi.

Yayınlanma: 09.05.2017 - 20:06
Abone Ol google-news

<video:737125>

OHAL ile birlikte çıkan KHK’lerle işten atılan ve İnsan Hakları Anıtı önünde “İşimizi Geri İstiyoruz” diyerek 182 gündür direnen akademisyen Nuriye Gülmen açlık grevinin 61. gününde fenalaştı. Gülmen ile birlikte direnen Öğretmen Semih Özakça’nın baş ağrısı, mide yanması halsizlik, çabuk yorulma, nabız ve tansiyon düşüklüğü şikâyetleri varken akademisyen Nuriye Gülmen, kas ağrısı, midede yanma, yürümede zorluk, halsizlik, nabız ve tansiyon düşüklüğü sıkıntıları çekiyor.

Açlık grevinin 61. gününde fenalaşan Nuriye Gülmen, tıbbi müdahaleyi kabul etmedi. Destek ve dayanışmayla iyi hissettiğini açıklayan Gülmen, “Direniş sürüyor, haklarımızı kazanana kadar da devam edecek. Destek ve dayanışma için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da haklarımızı hep beraber kazanacağız. Herkesi Yüksel Caddesi’ne İnsan Hakları Anıtı önüne bekliyoruz. Sizleri çok seviyoruz sizin de bizleri çok sevdiğinizi biliyoruz” dedi. Semih Özakça da “Zaman ilerledikçe kritik bir sürece bunun bir kritik aşaması da vehametini gösterecektir ancak bu hepimizin direnişi” açıklaması yaparak direnişi sürdürdükleri Yüksel Caddesi’ne çağrı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler