Askerlerin zehirlenmesiyle ilgili ilk rapor çıktı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki zehirlenmelere ilişkin, "Su ile ilgili laboratuvar sonuçları geldi. Sularda herhangi bir kirletici unsur, Salmonella bakterisine rastlanmadı. Tek unsur kalıyor, o da gıda" dedi. Olayda ibre yemek şirketine döndü.

Yayınlanma: 07.06.2017 - 11:10
Abone Ol google-news

<video:750462>

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kentteki 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenme olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sudan alınan tahlil sonuçların çıktığını belirten Güvençer şunları söyledi:

"Hepimizin bildiğini ve daha önceki açıklamalarda belirttiğimizi tekrarlıyorum bu bir bakteriyel enfeksiyondur. Bu enfeksiyonun ismi Salmonella. Bunun su ve gıda yolundan geçme ihtimali çok yüksek. Su ile ilgili laboratuvar sonuçları geldi. Sularda herhangi bir kirletici unsur, Salmonella bakterisine rastlanmadı. Artık şu anda tek kuvvetli şüpheli gıda. Orada tüketilmiş olan hindi eti. Ama bu laboratuvar sonuçlarından kesinleşmeyen bir sonuç. Hastalardan alınan gıda maddeleriyle ve tüketilen gıda maddeleriyle yani alınan numunelerle ilk olarak kesin olmayan sonuç gıda şüphesi. Ortada insan sağlığını tehdit eden bir hadise olduğu için, bir şüpheli ölüm olduğu için Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu laboratuvardan çıkacak sonuçlarda bir delil olarak kullanılacak ve soruşturma sürdürülecektir."

FİRMANIN SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR

Askeriyeye yemek veren firmanın yemek vermeye devam ettiği açıklayan Vali Güvençer, "Şu anda sözleşmesi feshedilmedi. Laboratuvar sonuçlarının kesinleşmesi bekleniyor" dedi.

4 ASKER HALA HASTANEDE

Yemeğin ardından rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan askerlerden, 1'i yoğun bakımda olmak üzere 4'ünün tedavisi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler