Ayşe Deniz Karacagil'in anne ve babası adli kontrolle serbest

Kamuoyunda kırmızı fularlı kız olarak bilinen ve Rakka'da IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil'in annesi ve babası “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Karacagil’in anne ve babası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı..

Yayınlanma: 19.06.2017 - 10:03
Abone Ol google-news

PKK'ye katıldıktan sonra Rakka'da IŞİD'le çatışmada öldürülen Ayşe Deniz Karacagil'in  babası Ömer Karacagil ve annesi Nuray Erçağan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındı.

Ayşe Deniz Karacagil'in cenazesine katılmak üzere 13 Haziran'da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçen Karacagil'in anne ve babası bu sabah saatlerinde Beyrut'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne götürülen Karacagil ve Erçağan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Karacagil ve Erçağan’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

Ayşe Deniz’in cenaze töreninin ardından 17 Haziran’da babası Ömer Karacagil’in evi polisler tarafından basılmış, Karacagil henüz Türkiye’ye dönmediği için evinde bulunamamıştı.

Antalya'daki Gezi olayları sırasında 'Kırmızı fularlı kız' olarak tanınan ve hakkında 103 yıl hapis istemiyle dava açılmadan önce PKK'ye katılan 24 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil,  30 Mayıs'ta Rakka'da IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitirmişti.

 

 

 



 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler