Kılıçdaroğlu'ndan Destici'ye yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını söyledi.

Yayınlanma: 23.06.2017 - 09:41
Abone Ol google-news

<video:766816>

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 9'uncu gününe Şanalar Köyü'ndeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. 'Adalet Yürüyüşü'müz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu sabah Enis Berberoğlu'nun avukatları AYM'ye başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz" dedi.

'KENDİ GÖRÜŞÜDÜR, SAYGI DUYARIZ'
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerine de yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Kendi görüşüdür, saygı duyarız. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor. 'Adalet Yürüyüşü' içinde 'O, onu dedi; bu, bunu dedi' bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir. Saygı duyuyoruz. Kendi görüşü o tarzdadır" diye konuştu.

'BOZKURT' İŞARETLİ TEPKİ

Kılıçdaroğlu, açıklamanın ardından saat 09.15'te beraberindekiler ile birlikte yürüyüşe başladı. Jandarma ve polis ekipleri yürüyüş grubu etrafında yine geniş güvenlik önlemi aldı. Yeniçağa ilçesi girişinde yol kenarında toplanan bir grup, 'Bozkurt' işareti yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bu sırada polis ekipleri grup ile yürüyenler arasına geçerek tedbir aldı. Bir partili yol kenarındaki yön tabelasının üzerine 'Asla yalnız yürümeyeceksin, bu halk peşinden gelecek' yazılı pankart astı. İlçe çıkışında çevre il ve ilçelerden gelen partililer Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 9'uncu günde 7.5 kilometrelik ilk etabı 1 saat 40 dakika yürüyerek Yeniçağa çıkışında mola verdi.

TRAFİK TEK ŞERİTTEN VERİLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Bolu'nun Yeniçağa İlçesi çıkışında yaklaşık 40 dakika mola verdikten sonra 'Adalet Yürüyüşü'ne devam etti. Kılıçdaroğlu'nun yanında oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve oğlunun nişanlısı Mine Alşan da yürüdü. Kılıçdaroğlu ve arkasındaki kalabalık, D-100'ün İstanbul yönünde 2 şeritli yolun tek şeridinde yürürken ulaşım diğer şeritten kontrollü sağlandı. Bazı sürücüler, kortejin yanından geçerken korna çalarak Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Kılıçdaroğlu, 6 kilometre daha yürüdükten sonra Köroğlu mevkisinde günün ikinci molasını verdi. Kılıçdaroğlu, burada yaklaşık 3.5 saat dinlendi. Gazeteci Uğur Dündar, sanatçılar Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, buraya gelerek yürüyüşe katılanlara destek verdi. Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, çimlerin üzerinde bağlama çalarak partililerle şarkı söyledi.

Moladan sanra 9'uncu günün son etabı için yürüyüş yeniden başladı. Uğur Dündar, bu bölümde Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüdü. 7 kilometrelik son etabın ardından 20 kilometrelik 9'uncu gün tamamlanmış olacak.

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşünde 9. gün


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler