Van'da AKP İlçe Başkan Yardımcısı öldürüldü

Van'ın Özalp İlçesi'nde PKK'liler, evini basıp silah zoruyla kaçırdıkları AKP İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'yi başka bir mahalleye götürerek vurdu. Ağır yaralanan Ahi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 02.07.2017 - 08:08
Abone Ol google-news

Olay, saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Boğazkesen Mahalles'inde meydana geldi. PKK'liler, aynı zamanda eski mahalle muhtarı olan AKP İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin evine geldi. Silah zoruyla içeri giren teröristler, Ahi'yi dışarı çıkarıp araca bindirerek Şemsettin Mahllesi'ne götürdü. Teröristler burada, Ahi'yi indirip uzun namlulu silahla birkaç el ateş ederek vurdu.

16 kişi gözaltına alındı

PKK'liler kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydın Ahi'yi kanlar içerisinde buldu. Ağır yaralı olarak özel araçla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DÜN DE AKP LİCE İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

PKK, dün gece de Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde evininin önünde pusu kurdukları AKP İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan'a saldırı düzenlemişti. Saldırıda Mercan yaşamını yitirirken, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alınmıştı.

AKP'Lİ ÇELİK'TEN TEPKİ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AKP Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve AKP Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin PKK saldırısı sonrası hayatlarını kaybetmelerine ilişkin twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu saldırıların tüm siyaset kurumuna, meşruiyete, demokrasiye ve millete karşı yapıldığını belirtti.

Bakan Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Lice Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, PKK saldırısıyla hayatlarını kaybetti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Terör, milletimizin dayanaklarından olan siyaset kurumuna saldırıyor. Bu saldırılar tüm siyaset kurumuna, meşruiyete, demokrasimize ve milletimize karşı yapılmıştır. Siyaset kurumu milli varlığımızın dayandığı en önemli sütunlardandır. Siyaset kurumuna saldırı milli varlığa saldırıdır. Siyaset kurumunun bu vahşi saldırılara karşı topyekun tepki vermesi ve mahkum etmesi gerekir. Siyasal meşruiyet tehdit edilmektedir. Bu saldırılar, siyasal meşruiyete inanan tüm parti ve kişilere yapılmıştır. Bu saldırılara karşı güvenlik güçleri gereken cevabı verecektir. Bunun yanı sıra bu saldırılara karşı Türkiye siyasal kapasitesi ile de cevap vermelidir. Siyasal meşruiyet yanlısı herkes tek ses olmalıdır. Şehitlerimiz sadece AK Parti mensubu değillerdi, aynı zamanda siyasal meşruiyet alanını zor şartlarda inşa eden demokrasi muhafızlarıydılar. Demokrasimize ve siyaset kurumuna karşı yapılan bu saldırılara karşı tüm dünya ve AB kurumları da gereken hassasiyeti göstermelidir.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler