Ömer’in hayatı sizin ellerinizde

Doktorların yaşamaz dediği, beyin felci ve west sendromuna bağlı epilepsi hastası Ömer Çetin fizik tedavi ve özel eğitimlerle ilerleme kaydediyor.

Yayınlanma: 04.07.2017 - 04:15
Abone Ol google-news

Ömer Çetin, 6 yaşında beyin felci ve west sendromuna bağlı epilepsi hastası. Doğumdan sonra yanlış teşhisler ve tedaviler sonrası bu hastalığa yakalanıyor. Doktorların yaşamaz dediği Ömer, fizik tedavi ve özel eğitimlerle ilerleme kaydediyor. Ömer, fizik tedavisi ve özel eğitimleri devam ettiği takdirde normal çocuklar gibi okula gidebilecek. Oğlu için 6 yıldır mücadele eden anne Didem Çetin(42), “Bu mücadelede bu kadar yol kat etmişken, benim hiçbir zaman önem vermediğim para hayatımın merkezine oturdu. Hep yetecek kadar olması bizi mutlu etti. Sadece para yüzünden Ömer’in tedavisinin aksaması sinirlerimizi bozuyor. Kendi kendine yetebilmesini istiyorum. Kasım 2016’da valilik izni ile yardım kampanyası başlattık. Kampanyayı fazla duyuramadık” diye konuştu. 

Geceleri yemek yapıp satıyor

Oğlu Ömer’in tedavisi için işlerini bırakıp iki yıl önce Bodrum’dan İstanbul’a taşınan Çetin ailesi zor günlerden geçiyor. Turizmci aile, 15 günde bir İstanbul’a gelip gitmek zor olunca, burada yeni bir hayat kurmuş. Anne Çetin, geceleri yemek yapıp satıyor. Baba Ümit Çetin (56) ise ara ara taksi şoförlüğü yapıyor. Anneanne de aileye kira ve fatura ödemelerinde yardımcı oluyor. Üç kişi hastalığın üstesinden gelmek için güçbirliği yapmış. Didem Çetin, Uzman Fizyoterapist Aymen Balıkçı’nın kendilerine çok yardımcı olduğunu söylüyor.

Yanlış teşhis kurbanı

Ömer’in hastalığını ise şöyle anlatıyor: “Ömer doğduğunda doktorları kalp sorunu olduğunu söyleyip Antalya’ya sevk etti. Antalya’da oğlumu karşılayan kardiyolog ‘Bebeğin kalbinde bir sorun yok, tedavi edilemez bir şey değil fakat havada akciğeri patlamış, acil müdahale ettik, toraks tüpü takıldı şimdi yoğun bakım için tip fakültesine götürüyoruz’ dedi. Sağlam doğan oğlum, göz bebeğim şimdi saçma bir teşhis yüzünde bu halde. Ömer şu an altı yaşına girdi. Hâlâ nöbetlerle savaşıyoruz. Sağ tarafı felçli, özellikle el ve dil bölgesi aşırı etkilenmiş. Konuşmaya başladı fakat anlaşılırlığı az. Konuşma terapisi gerekiyor fakat imkanlarımız yettiği kadar yapabiliyoruz. Önümüzdeki yıl ameliyat olacak. West sendromu beyin felci de çocuklarda görülen fakat hiç istenmeyen bir epilepsi türü. Genelde yaşam süresi kısa oluyor. Eğer tedavi doğru yapılmazsa çocuk hayati fonksiyonlara varan ciddi kayıplar yaşıyor ve hayatını kaybediyor. Allah’a bin şükür biz doğru ve erken tedaviyle o süreci atlattık.”

Ablasıyla hayata bağlandı

Önlerinde zor bir yol olduğunu söyleyen Çetin, “ Bu süreçte en çok etkilenen ablası Elif oldu tabii. Kardeşi doğduğunda dört yaşındaydı. Hayaller kuruyordu. Ama hep korkunç şeylere şahit oldu. Ömerin geçirdiği her nöbette onu da sakinleştirmeye çalışıyorduk. Şu anda bile engelli kelimesini kullandığımda ağlıyor. Diğer yandan Ömer’i hayata bağlayan Elif oldu. Yürümesine ve konuşmasına doktorlar Elif’in sebep olduğunu söylüyorlar. Aralarında inanılmaz bir bağ var. Aşk var. Eşim tüm bunlara ve iflasa dayanamayıp kalp krizi geçirdi, bypass oldu. Evde ikinci deprem etkisi de bu oldu. Her şeye rağmen Ömer’i bu noktaya getirdiğimiz için Allah’a her gün şükrediyorum. Doktorların hiç umudu yoktu” diyor.


Destek bekliyorlar

Ömer, yeme, içme, yutma, konuşma gibi hayati faaliyetlerini tam olarak yerine getiremiyor. Hayat standartlarının yükselebilmesi için fizyoterapi, hidroterapi, özel eğitim, ortopedi, radyoloji vb. tedavileri görmesi gerekiyor. Aile, İstanbul Valiliği’nin izniyle başlatılan yardım kampanyasına destek bekliyor.

Banka hesap numaraları:

TL IBAN: TR120001001360412259915005
EURO IBAN: TR550001001360412259915007
USD IBAN: TR820001001360412259915006

ÖMER yazıp boşluk bırakarak 1626’ya göndererek, SMS ile bağış yapmak da mümkün. 1 sms 5 TL 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler