Erdoğan BBC'ye konuştu: Gazetecilikten tutuklu kimse yok...Değerlendirmeler yalan!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da BBC'nin HARDtalk programından Zainab Badawi'nin sorularını yanıtladı...Erdoğan, tutuklu gazetecilerin durumuna ilişkin soruya: Türkiye'de gazetecilikten tutuklu kimse yok, yapılan değerlendirmeler yalan" dedi.

Yayınlanma: 12.07.2017 - 10:46
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü öncesi BBC'ye konuştu. Erdoğan, Türkiye'de gazetecilikten dolayı hapiste olan hiç kimse olmadığını ve bu konuda yapılan değerlendirmelerin "yalan" olduğunu söyledi.

"Gerçek madana gazetecilikten tutuklu 2 kişi var"

İstanbul'da BBC'nin HARDtalk programından Zainab Badawi'ye özel bir mülakat veren Erdoğan, tutuklu gazetecilerle ilgili bir soru üzerine, hapiste "gerçek manada gazeteci sıfatıyla" iki kişinin bulunduğunu belirtti.

Erdoğan basın özgürlüğüyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"İçeride olanların gazetecilik sıfatı yok"

"Şu anda içeride olanların gazetecilik sıfatı yok. Bunlar ya terör örgütüyle beraber hareket etmişlerdir, ya silah bulundurmaktan içeri girmişlerdir, ya da birçok yerlerde bankamatikleri kırmışlar, buraları soymuşlardır. Ama ceplerinde bir sarı basın kartı değil, gazeteci kartı vardır. Bununla beraber de kendilerinin gazeteci olduğunu iddia etmişlerdir."

"170 tane gazeteci falan içeride yok.Bunların hepsi yalan"

 "Ve şu anda da sizin ifade ettiğiniz şekilde 170 tane gazeteci falan içeride yok, bunların hepsi yalan. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunların defaatle açıklamalarını yaptık ve şu anda gerçek manada gazeteci sıfatıyla içeride iki kişi var. Bunun dışında böyle bir şey söz konusu değil. Bu yalanlarla da dünyayı kandırmayalım."

Röportajın tamamını okumak için buraya tıklayın

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler