Nasreddin Hoca heykeli sosyal medyada alay konusu oldu

Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisine konulan ve Nasreddin Hoca'nın çanakla göle maya çalmasını tasvir eden heykel sosyal medyada alay konusu oldu.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 11:14
Abone Ol google-news

Geçmişten günümüze kadar pek çok heykelin fotoğrafını paylaşan kullanıcılar, paylaştıkları heykeller ile Nasreddin Hoca heykeli arasındaki zaman farkına dikkat çektiler. Kıyaslamaya giden bir sosyal medya kullanıcısı "İlk eser Michelangelo'nun 500 yıl önce yaptığı Musa heykeli, ikincisi ise Türkiye'de 'ya tutarsa' denilip yapılan Nasreddin Hoca heykeli" yorumunda bulunurken bir başka kullanıcı da Fransa'daki Lascaux Mağarası'ndaki çizimlere dikkat çekerek "Şu ikisi arasında 30 bin yıl var" yorumunda bulundu.

Habertürk Gazetesi’nden Zafer Samancı’nın haberine göre, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, heykelden bilgileri olduğunu belirterek, “Bu bizim için aslında üzücü bir durumdur. Bu figür Nasreddin Hoca'yı hokkabaz, hayatını şaka ve fıkralardan ibaret bir insan olarak görenlerin yaptığı saygısızlıklardan biridir. Nasreddin Hoca aslında hayatı fıkra ve mizahla yoğurup insanlara düşündürücü hikâyelerle anlatan değerli bir ilim, irfan insanıdır” diye konuştu.

"Patent alacağız"  

Bazı açılış ve organizasyonlarda Nasreddin Hoca gibi giyinenlerin de olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Nasreddin Hoca figürünün, isminin izinsiz kullanılmasının önüne geçmek için patent çalışmamız sürüyor. Tamamladığımızda Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza göndereceğiz. Böylece bu tip ucube yapılar ve Nasreddin Hoca'mızın şahsiyetini küçültecek her faaliyetin önüne geçeceğiz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler