Öğrencilerden mektup var: ‘Tutukluluğumuz gazeteciliğin şartı’

IŞİD’e karşı savaşırken Rakka’da yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil’in fotoğraflarını taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Helin Yılmaz ve İdil Özbek tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Cezaevi’nden mektup gönderdi.

Yayınlanma: 18.07.2017 - 23:20
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi’nin 4. yıldönümü dolayısıyla Taksim’de düzenlenen eylemde IŞİD’e karşı savaşırken Rakka’da yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil’in fotoğraflarını taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Helin Yılmaz ve İdil Özbek tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Cezaevi’nden mektup gönderdi.

Mektupta, “Bugün biz, toplu katliamlar için hazırlık yapan IŞİD ile savaşanların gülen yüzlü bir fotoğrafı için tutukluysak, yarın da IŞİD’e yardım gönderenlerin haberini yaptığımızda tutuklanacağımızın imasını alıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Gazetecilik bölümünde öğrenim gören tutuklu öğrenciler olduklarını belirten Helin Yılmaz ve İdil Özbek puanları yettikleri için değil düşünce ve ifade özgürlüğü ilkesini benimsedikleri için gazeteciliği seçtiklerini dile getirdi. Benimsedikleri ilkeleri henüz o dönem ihraç edilmemiş hocalarından öğrendiklerini dile getiren öğrenciler mektuplarını şöyle sürdürdü: “Şu anki tutukluluğumuz da gazeteciliğin ön şartlarından birisidir aslında. Henüz elimize kalem almaya başlamış olmasak da, fezlekelerinde her ne yazarsa yazsın ‘potansiyel doğru’, ‘gerçek gazeteci’ olmaktan tutukluyuz. Bunun akabinde OHAL yasaları gereği öğrenciliğimiz de kesintiye uğramış oldu. Orada ne Ethem’i, Ali İsmail’i anmak suçtu ne de IŞİD’in hedefi olmuş 33 arkadaşımızı kaybeden iki sosyalist genç olarak IŞİD’e karşı savaşan Ayşe Deniz Karacagil’in fotoğrafını taşımak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler