Once fon, sonra devir

Varlık Fonu’na alınan Türkiye Petrolleri saha hizmetlerini de TPIC’e devretti. Tasfiyenin ilk adımı olan bu işlemle, taşeron dönemi de başlamış olacak.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 22:05
Abone Ol google-news

Hükümet, Türkiye Varlık Fonu’na aldığı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP) saha hizmetlerini de “vergi cenneti” olarak bilinen Jersey adalarında kurulu Turkish Petroleum International Company Limited Şirketi’ne (TPIC) devretti. Hükümetin kararı Resmi Gazete’de yer aldı. Karara göre TP’nin sondaj, workover, kuyu tamamlama ve jeofizik operasyonları servis hizmeti işlerine ait her türlü araç, iş makinesi, kule, gemi, diğer her türlü ekipman, malzeme, sondaj park sahaları ve müştemilatı, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü’ne ait TPIC’e bedelsiz olarak devredildi. Irak başta olmak üzere yurtdışında da petrol arama faaliyetlerinde bulunan TPIC, İngiltere’ye ait Jersey (Kanal) Adaları’nda kuruldu. Jersey adaları “vergi cenneti” olarak ifade ediliyor. Resmi Gazete’deki karara göre, devredilen servis hizmet işlerinde kullanılan taşınmazlar da bedelsiz TPIC’in kullanımına tahsis edildi.

Operasyon başladı

Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, TPIC’in Jersey’de kurulu bir şirket olduğuna dikkat çekti. TP’nin küçültülmesi, daraltılması anlamına gelen bu devrin aslında bir “tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonu” olduğunu söyleyen Gül, karardan 2 bin 900 işçinin etkileneceğini söyledi. Gül, kadrolu işçi yerine “taşeron işçi” çalıştırılacağını savundu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler