Cumhurbaşkanına suikast davasında tahliye kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen askerler arasında bulunan Yarbay Hüseyin Yılmaz tahliye edildi.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 10:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

DAVADA 1 TAHLİYE 

Duruşmada 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Yarbay Hüseyin Yılmaz’ın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Duruşma 10 Ağustos’a ertelendi.

Duruşma salonuna gülümseyerek geldi

Duruşma öncesi cezaevi ring aracından indirilerek mahkeme salonuna getirilen askerlerden astsubay Selman Çankaya'nın basın mensuplarına bakarak gülümsemesi dikkat çekti.

Sanıktan mahkeme başkanına: Sizin de bu şartlarda yargılanmanızı isterim 

Mahkeme heyeti sanıkların tutuklamaya ilişkin beyanlarını aldı. Darbeci askerlerden Yüzbaşı Ergün Şahin, savunmasında Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ'a, “Sizin de bir gün bu şartlarda yargılanmanızı isterim" dedi. Üsteğmen Haydar Murat Özden, “Kendi isteğimle emniyete teslim oldum. Savcılık ve huzurunuzdaki ifadelerimle hiç çelişki yok. Aleyhimde kimse beyanda bulunmadı. Dosya kapsamında hakkımda suçu sabitleyen bir şey yok. Komutanlarım, kendileri beni görevlendirdiklerini beyan ettiler. Cep telefonum Zeki Göçmen'in verdiği emir doğrultusunda 'kapalı' durumdaydı. Imsak'a gidene kadar olaylardan haberim yoktu. Yarbaz Fethi Şahbaz helikopterin bataryalarını söktüğümü söyledi. Ailem tarafından ağır hakarete maruz kalıyorum. İkinci oğlum ben cezaevindeyken doğdu. Toplamda 4 saat görebildim" dedi.

Binbaşı Şükrü Seymen, “Ek süre talebim var. Adil yargılanma yapılıyorsa talebimizin ciddiye alınması gerekiyor. Elimiz kolumuz bağlı. Bu ülke düzmece raporlarla Ergenekon ve Balyoz'u yaşadı. Kendimizi ispat etmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Akıl ve mantık dışı bir şey istemiyoruz. Bakın hakim bey, bu dava kumpas davasına dönecek. Benim yerimde 4 yıl sonra başkaları oturacak" dedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise, “Gelen talepleri değerlendirdik. Raporların sahte olduğuna dair bilimsel bir bulgu yok" dedi. Yüzbaşı Ergün Şahin, “Tutukluk halimin devamını ya da tahliye talebimi mahkemenize bırakmak isterdim. Sizin de bir gün bu şartlarda yargılanmanızı ve izlediğiniz metoda maruz kalmanızı isterim" dedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ da, Şahin'i oturması konusunda sert bir dille uyardı. Duruşma diğer sanıkların beyanlarının alınmasıyla sürüyor.

 

Eski Binbaşı Şükrü Seymen: Darbeden haberim vardı

Suikast timinde Özel Kuvvetler ekibinin lideri durumundaki eski Binbaşı Şükrü Seymen, darbeden haberinin olduğunu söyledi. Seymen, “Ek süre talebimiz var. Dosyalar çok fazla. Adil bir yargılama yapılıyorsa ek sürenin uygun olarak verilmesini talep ediyorum. Şehit Mehmet Çetin ile ilgili olarak hiçbir mermi bir insanın ayağını bu şekilde yapamaz. Kendimizi ispat etmemiz için taleplerimiz reddediliyor. Helikopterde çok sayıda mermi var ve bunların arasında benim ateş ettiğime dair rapor var. Benim bulunduğum bölgede helikopter ile açı farkı var. O ateşi yapmam için helikopterin diğer tarafına geçmem gerekir. Oysa polisin o gece helikopteri ateş ettiği ortada. Bizim ne yapmamız isteniyor. Yaptığım şeyi inkar etmiyorum. Darbeden haberim var mıydı? Evet vardı. Ama ben helikoptere ateş etmedim. Bu raporlar sahte. Bu ülke düzmece raporlar ile Balyoz ve Ergenokon’u gördü. Kumpas davaları gibi bu dava da geri dönecek ve 4 yıl sonra burada başkaları yargılanacak” dedi.

Mahkeme başkanının kararı bugün açıklaması bekleniyor

44’ü tutuklu, 47 sanıklı davada bugün mahkeme başkanı tarafından son kez ara karar açıklanması bekleniyor. Öğle saatlerinde tamamlanması beklenen duruşma sonrası sanık yakınlarının dünkü duruşmada talep ettikleri sanıklar ile cezaevinde görüş talebi nedeniyle öğleden sonra sanık ve sanık yakınlarının cezaevinde görüş yapması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler