AKM'nin yıkımına ilişkin İBB'den ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 70 yıllık Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı için tahsis kararı aldı. AKM'nin yerine yapılacak yeni opera binasının 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor

Yayınlanma: 22.07.2017 - 15:12
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Türkiyesi'nin sembol yapılarından biri olan Taksim Gümüşsuyu'ndaki 70 yıllık Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı için ilk adım atıldı. 2008 yılında kapatılarak kaderine terk edilen AKM için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayında dikkat çekici bir tahsis kararı aldığı ortaya çıktı.Kararla  AKM’nin yıkımına ilişkin ilk adım da atılmış oldu.

Önce onarılması gündeme gelen AKM, 9 yıldır çivi dahi çakılmayarak adeta çürümeye bırakıldı. Tarihi kültür merkezinin yıkılması sık sık gündeme geldi. En son AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 12 Haziran 2017'de sanatçılarla buluştuğu iftar programında “AKM'nin yıkılıp yerine yeni ve ihtişamlı bir opera binası yapılacağını” açıkladı.

AKM arazisi 2 yıl için Kültür Bakanlığı'na tahsisi edildi

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi haziran ayında dikkat çekici bir tahsis kararı alarak AKM'nin yıkımına ilişkin ilk adımı attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Taksim Gümüşsuyu'ndaki AKM'yi çevreleyen 4 parselden oluşan 20 bin metrekarelik arazi 2 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bedelsiz olarak tahsis edildi. Tahsis edilen arazi üzerinde AKM Müdürlüğü ve otoparkı bulunuyor. Parseller imar planında “park ve yaya yolu” olarak işaretlenmiş durumda. 1940'lı yıllardan beri mülkiyeti İBB'ye ait olan parseller günümüzde otopark olarak kullanılıyor.

2 yılda bitirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Hukuk Komisyonu üyelerine söz konusu tahsisin “inşaat işlemleri sırasında gerekli olacağı” için yapıldığını açıkladı. Yıkım işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılacak. Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yapılacak yeni opera binasının da 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Alınan karar ile yıkım ve inşaat sırasında kullanılabilmesi için de Atatürk Kültür Merkezi'ni çevreleyen parseller Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmiş oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler