Melekler çorba içer de döner ekmek yemez mi?

Akit yazarı, meleklerin çorba içeceğine inanıp döner yiyeceklerine inanmayan kişiye, “İşi ucuza kapatmak olunca adamların melek olduğuna inanıyorsun da o iki sahtekar döner isteyince mi senin aklın başına geliyor?” diye sordu.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 17:01
Abone Ol google-news

Yazısında Eyüp Sultan'da inançlı kişileri 'biz meleğiz' diyerek kandırarak kendilerine yemek ısmarlatan iki kişiden bahseden Akit yazarı Ahmet Can, bu kişilere inanan ve çorba ısmarlayan bir vatandaşın, döner de isemleri üzerine  ‘Allah sizin cezanızı versin pis sahtekarlar’ demesini köşesine taşıdı.

İşte Akit yazarının o ilginç yazısı:

Eyüp’te döner yemek isteyen iki melek (!)

Eyüp Sultan’da biri 30 diğeri de 40’lı yaşlarda iki kurnaz caminin etrafında geziyor ve gözlerine kestirdikleri saf görünüşlü insanları biz meleğiz diyerek kandırıyormuş. “Bu zamanda böyle şeylere kim inanır” demeyin, bazı duaları okuyarak farklı başka numaralar da yaparak insanları kandırıyorlarmış. Geçen hafta Eyüp Sultan camiinin ön avlusunda kulak misafiri olduğum bir konuşmayı aktarıyorum, “İki adam selam verdi, hal hatır sordu ve ‘senin büyük bir sıkıntın var’ diyerek beni okumaları gerektiğini söyledi. Daha önce duymadığım bazı duaları okudular ve bana kendilerinin melek olduklarını ve dikkat çekmemek için insan şeklinde iyi niyetli insanlara yardım ettiklerini söylediler. Ardından da bana karınlarının aç olduğunu söylediler. Bu yakındaki bir lokantaya götürdüm. Üzerimde fazla para yoktu ve iki tane çorba söyledim. Tam kalkacakken adamlar iki tane de döner istediler. O anda adamlara ‘Allah sizin cezanızı versin pis sahtekarlar’ diyerek lokantaya sadece çorbaların parasını ödeyerek çıktım.”

 Adam aynen bunları anlattı. Aklıma hemen şu soru geldi:

 “İşi ucuza kapatmak olunca adamların melek olduğuna inanıyorsun da o iki sahtekar döner isteyince mi senin aklın başına geliyor?” Bu konuyla ilgili polisin acil bir önlem alması gerekiyor. Söylediğim olayın çözümü çok basit. Oradaki mobese kameraları incelenirse, bu adamların yüzlerinden kimlikleri tespit edilir. Yazıktır, günahtır. Bizim uyanık(!) halkımızı kandırmaya kimsenin hakkı yok. Belediye zabıtaları gariban simitçilerin peşinde koşacağına, biraz da bu tip çakalların peşine düşsün.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler