Ankara'da Nuriye ve Semih için eylem yapanlara TOMA'lı müdahale: 10 gözaltı

Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara'da eylem yapan TKP'lilere polis müdahale etti, 10 TKP üyesinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 26.07.2017 - 14:30
Abone Ol google-news

<video:789945>

Ankara'da TBMM önünde, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerine polis gaz bombası ve TOMA ile müdahale etti.

Basın açıklaması sonrası gerçekleşen polis müdahalesinden en az 10 TKP üyesinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sol’un haberine göre; Meclis kapısı önünde pankart açan TKP üyeleri, basın açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"AKP ve onun başındaki zat, bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Karşısında bulacağı insanlık onuru ve işçi sınıfıdır. Bu ikisi artık aynı şeydir. Emeğine sahip çıkmayan onurunu da kaybeder, ve sadece emeğiyle geçinenler onurla yaşayabilir. İktidarı uyarıyoruz. Nuriye ve Semih’in başına gelecek bir kötülüğün altında kalırsınız. Bu bir emek ve haysiyet savaşıdır. Başta onların, sonra da haksız hukuksuz işinden edilen tüm emekçilerin işlerini iade edin. Bu savaşı siz kazanamazsınız."

Basın açıklamasının okunması sonrasında ise polis gruba müdahalede bulundu. TOMA’nın kullanıldığı müdahalede 10 TKP’li gözaltına alındı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler